Fotbal international

Chilianul Vidal, atac la adresa lui Real Madrid: “Cu VAR Bayern avea două Champions League în plus”

23.08.2018 | 19:16
Chilianul Vidal atac la adresa lui Real Madrid Cu VAR Bayern avea doua Champions League in plus

Chilianul Arturo Vidal s-a transferat în acestă vară de la Bayern Munchen la FC Barcelona şi abia devenit catalan a declanşat un atac dur la adresa lui Real Madrid. Arturo Vidal nu are cum să uite faptul că a jucat în tricoul campioanei Germaniei două calificări cu Real Madrid în Champions League, de fiecare dată spaniolii mergând mai departe şi stârnind o furtună de polemici.

Vidal susţine că dacă sistemul VAR ar fi fost implementat în UCL, bavarezii ar fi mers mai departe şi ar fi câştigat trofeul.Vreau să câştig totul aici şi, evident, în special Champions League. Cu arbitrajul video, Bayern Munchen ar fi avut două Ligi ale Campionilor în plus, a declarat sud-americanul, într-un interviu pentru Mundo Deportivo.

Chilianul Vidal, atac la adresa lui Real Madrid. În 2017 a fost eliminat aiurea pe Bernabeu

Vidal spune că îşi doreşte la fel de mult să iasă campion cu FC Barcelona în La Liga. Sunt într-o echipă nouă şi mi-ar plăcea să câştig La Liga. Sunt titluri noi pentru mine şi ţin mult la ele“. Arturo Vidal a jucat o finală de Champions League în 2015 în tricoul lui Juventus, pierdută cu 3-1 în faţa actualei sale echipe, FC Barcelona.

Chilianul, recunoscut ca un mare luptător, de multe ori trecând peste limitele permise de regulament, nu poate uita sub nici o formă cele două episoade cu Real Madrid, ambele petrecute la meciul retur de pe Santiago Bernabeu. În ambele situaţii arbitrii au luat decizii evident favorabile madrilenilor, iar în primul meci, în 2017, Vidal chiar a fost implicat, pentru că a fost eliminat pentru un fault care nu a existat. Bayern conducea atunci cu 2-1 la Madrid, dar a căzut şi a pierdut cu 4-2.

Meciul a fost unul spectaculos, dar finalul a fost influenţat de arbitrul maghiar Viktor Kassai. Centralul l-a eliminat aiurea pe Arturo Vidal şi a validat un gol dintr-un ofsaid clar marcat de Ronaldo.La finalul partidei, Arturo Vidal s-a dezlănţuit. Mijlocaşul chilian, eliminat în spre finalul partidei, a luat pur şi simplu foc.

Ce a spus Vidal după meciul din 2017

“Când Real Madrid a început să se sperie, arbitrul şi-a început show-ul. O astfel de hoţie nu poate avea loc în Champions League! Am simţit asta foarte mult şi am început să ne mirăm puţin”, a spus Vidal dupa meciul de pe Bernabeu.

Chilianul Arturo Vidal, atac la Real Madrid. A fost eliminat în 2017 absolut gratuit . Vezi faza cartonaşului roşu
Chilianul Arturo Vidal, atac la Real Madrid. A fost eliminat în 2017 absolut gratuit

“Ne-am dorit să mergem mai departe şi există multă frustrare după un meci cu o asemenea intensitate care a fost decis de arbitru. A făcut o mulţime de erori şi ne-a scos din Champions League. Când un arbitru te enervează în halul ăsta e greu să accepţi”, a mai spus Vidal.

Şi preşedintele Realului, Karl Heinz Rummenigge, a izbucnit după meci.“Am fost nenorociţi. Este pentru prima dată când sunt cuprins de o astfel de furie”, a spus şi Rummenigge. Un an mai târziu istoria s-a repetat, Bayern neprimind două penaltyuri clare pe Bernabeu, iar Vidal a postat şi atunci. “Pur şi simplu tremur de furie. Din nou ne-a furat Real. Aşa ceva nu se poate. Este al doilea an la rând când ni se fură dreptul de a merge mai departe în Champions League. Real numai aşa se poate califica”.