Fotbal intern

Chindia, surpriza acestui sezon?! Viorel Moldovan vrea play-off-ul: “Dacă vom evolua ca până acum, n-avem cum să nu ajungem sus!” EXCLUSIV

29.09.2019 | 16:34
Chindia surpriza acestui sezon Viorel Moldovan vrea playofful Daca vom evolua ca pana acum navem cum sa nu ajungem sus EXCLUSIV

Chindia Târgoviște traversează cea mai bună formă din acest sezon, reușind să câștige ultimele două partide din campionat, cu Botoșani (3-0) și Astra (1-0). Viorel Moldovan a vorbit pentru FANATIK despre obiectivele echipei în acest sezon, posibilitatea de a disputa meciurile considerate “acasă” la Târgoviște și șansele României în dubla cu Insulele Feroe și Norvegia.

Viorel Moldovan crede în calificarea în play-off

Chindia Târgoviște este neînvinsă de 3 meciuri în Casa Pariurilor Liga 1, iar Viorel Moldovan crede că accederea în play-off poate fi un obiectiv realizabil. Mulțumit de prestația jucătorilor săi încă din prima etapă, antrenorul Chindiei susține că în ultimul timp în joc s-a creat un echilibru între apărare și atac, acesta fiind unul dintre motivele care au adus la forma bună a nou promovatei. În plus, Viorel Moldovan se teme de jocul cu FC Voluntari, ultimul dinaintea pauzei pentru meciurile echipelor naționale, amintind de jocul bun făcut de echipa lui Cristiano Bergodi la duelul cu Dinamo.

Ne dorim să creștem nivelul și am mare încredere că nu suntem la potențial maxim, putem mult mai mult, suntem pe un drum bun și putem chiar ajunge în play-off. Și în debutul sezonului m-a mulțumit jocul, chiar dacă n-am acumulat câte puncte ne-am fi dorit, n-am arătat bine defensiv, dar acum ne-am pus la punct. Cel mai mult mă bucură că nu am primit gol în ultimele 3 etape, dar nu trebuie să fim prea entuziaști, trebuie să rămânem echilibrați și să adunăm puncte. Cu Voluntari e foarte important meciul, ei sunt aflați intr-o situație disperată de a acumula puncte, au jucat foarte bine cu Dinamo, nu meritau sa piardă. Vom avea un meci extrem de dificil. Îl admir pe Cristiano Bergodi, e unul dintre cei mai buni antrenori de la noi, ne cunoaștem de la Rapid. Sper să avem continuitate în rezultate. Dacă vom juca la fel de bine, nu avem cum să nu ajungem sus“, a declarat Viorel Moldovan pentru FANATIK.

Viorel Moldovan vrea play-off-ul cu Chindia. Sursă Foto: Sportpictures
Viorel Moldovan vrea play-off-ul cu Chindia. Sursă Foto: Sportpictures

“Va fi foarte greu fără spectatori cu Norvegia”

Viorel Moldovan a prefațat dubla pe care echipa națională o va disputa la jumătatea lunii octombrie cu Insulele Feroe (12) și Norvegia (15). Antrenorul Chindiei consideră că șansele României au scăzut din cauza faptului că duelul cu Norvegia se va disputa fără spectatori.

Va fi foarte greu pentru că jucăm fără spectatori, altfel era cu 50.000 de oameni în tribune. Norvegia este o echipa foarte bună de la mijloc în sus, Martin Odegaard și Josh King pot dezechilibra orice apărare. Dar sper ca selecționerul sa aibă inspirație la convocări și sa câștigam“, a spus Viorel Moldovan.

Chindia nu a putut disputa la Târgoviște meciurile considerate pe teren propriu în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1, din cauza condițiilor stadionului, iar Viorel Moldovan anunță că situația va continua, fiind mici șansele ca formația sa să joace la Târgoviște în această stagiune: “Se lucrează la stadion, ar fi fost ideal să jucăm la Târgoviște, fanii noștri sunt foarte pasionați, foarte calzi, avem un public care știe fotbal, un public pretențios. Și ieri (n.r. la meciul cu Astra) au fost extraordinari, ne-au împins de la spate. E complicat să jucăm în acest sezon pe teren propriu la Târgoviște, dar sperăm ca fanii să continue să vină alături de noi la Ploiești. Lucrările la stadion nu sunt foarte avansate, dar se lucrează“.

După primele 11 runde, Chindia Târgoviște ocupă locul 11, cu 12 puncte acumulate, la doar 3 în spatele ocupantei ultimului loc care duce în play-off, FC Botoșani.