News

Chivu s-a retras la fix 16 ani de la DRAMA VIEŢII lui!

Cristian Chivu şi Internazionale Milano au anunţat, luni, 31 martie, rezilierea pe cale amiabilă a contractului jucătorului care evolua de şapte sezoane la gruparea milaneză. Chinuit de...
01.04.2014 | 00:12

Cristian Chivu şi Internazionale Milano au anunţat, luni, 31 martie, rezilierea pe cale amiabilă a contractului jucătorului care evolua de şapte sezoane la gruparea milaneză. Chinuit de accidentări, fostul fundaş pune punct unde cariere extraordinare, în care a cîştigat cele mai importante trofee la nivel de club. Cristi Chivu şi-a început cariera de fotbalist profesionist la CSM Reşiţa în 1996, unde a rămas pînă în 1998, cînd s-a transferat la Universitatea Craiova. La gruparea reşiţeană, fostul internaţional a fost antrenat o perioadă şi de tatăl său, care a murit cînd Cristi avea doar 17 ani. Fostul internaţional a ales să facă nefericitul anunţ al retragerii sale din fotbal într-o zi de 31 martie, una de tristă aminire pentru el.

Răpus de o boală incurabilă

Pe 31 martie 1998, tatăl său, Mircea Chivu, a închis definitiv ochii, răpus de o boală incurabilă la doar 44 de ani. La momentul respectiv, Cristi a avut puterea să plece de lîngă părintele său, care era pe moarte, şi să joace cu CSM Reşiţa împotriva Ceahlăului. Fundaşul a ales să-şi părăsească tatăl la rugămintea acestuia, care i-a transmis puştiului de 17 ani să revină în cantonament, iar a doua zi să bată pe Ceahlăul pentru el.

ADVERTISEMENT

Mircea-Chivu-283x300

A înscris un gol şi a ratat un penalty

Cu ochii în lacrimi, Cristi a ascultat de părintele său şi a revenit alături de coechipieri. A doua zi, a aflat că tatăl său a decedat, însă Chivu a avut forţa să intre pe teren. CSM Reşiţa a învins cu scorul de 5-1, iar unul dintre goluri a fost marcat chiar de cel care, mai tîrziu, avea să devină căpitan la Ajax şi As Roma. Cristi putea realiza chiar “dubla” în acea partidă dacă nu ar fi ratat o lovitură de pedeapsă.