Trauma lui Cristi Chivu: “Nu mai simt nimic cu degetele mâinii stângi”

Mirela Apostol   
in Fotbal intern
30/03/2018, 12:32
Trauma lui Cristi Chivu: “Nu mai simt nimic cu degetele mâinii stângi”

La opt ani distanţă de la accidentarea de la Verona, Cristi Chivu mărturiseşte că nu mai simte nimic cu degetele mâinii stângi, iar după operaţie, când încă juca fotbal îi amorţea inclusiv capul atunci când lovea balonul:

“Nu-mi amintesc deloc lovitura, căzătura, ci doar faptul că eram conştient pe jos, dar braţul stâng îmi era paralizat. Nici nu l-am mai simţit vreo două luni. Mi-am pus mâna în cap să văd dacă-mi curge sânge, însă nu mai aveam os. Era o gaură!

“M-am obişnuit şi m-am adaptat la noul meu corp”

După ce m-am operat la cap, n-am mai fost acelaşi om. Nu mai aveam cum să fiu ca înainte. A fost o accidentare care mi-a produs traume. Când am revenit pe teren, îmi paraliza pentru câteva secunde toată partea stângă dacă loveam mingea cu capul! Nu mai puteam să fac nimic! Treptat însă, lucrurile s-au mai îmbunătăţit, dar mi-am pierdut pentru totdeauna sensibilitatea la degetele mâinii stângi.

Dacă ating ceva, sunt obligat să mă uit ca să-mi dau seama ce am în mână. De exemplu, când bagi mâna în buzunar, în mod normal realizezi prin pipăire care e cheia, bricheta sau portofelul. Eu nu mai pot face treaba asta. Trebuie să scot tot şi să văd ce obiecte sunt. Asta e! M-am obişnuit şi m-am adaptat la noul meu corp. N-am mai avut probleme în ultima vreme, dar nu ştiu ce-mi va rezerva viitorul. Mă aştept la orice”, a spus Chivu pentru GSP. 

Ştirea MOMENTULUI

Liverpool – PSG 3-2. Firmino le aduce victoria „cormoranilor” în meciul serii din Champions League. Video

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×