Sport

Coşmar turc! Români neplătiţi de 5 luni! Başkanul a fugit cu banii!

Gheorghe Grozav, Valeriu Găman, Paul Papp, Cristi Tănase şi Gabi Torje trăiesc o perioadă foarte grea în Turcia. Echipa lor, Karabukspor, este în mare criză financiară.
12.12.2017 | 18:18
Cosmar turc Romani neplatiti de 5 luni Baskanul a fugit cu banii

Campionatul Turciei, în care se investesc sume uriaşe, este o destinaţie mult visată de fotbaliştii români. Karabukspor a fost, până în vara lui 2017, o destinaţie perfectă, iar aici s-au strâns nu mai puţin de cinci fotbalişti români.

Sezonul trecut, Karabuk a terminat pe un meritoriu loc 11, rezultate prin care românii care jucau atunci la echipă, Găman, Papp, Tănase, Latovlevici, Neagu şi Alexe au câştigat sume frumoase. Se plăteau prime de meci de la 7.000 până la 10.000 de euro şi salarii foarte bune. Tănase, cel mai bine plătit dintre români, a luat aproximativ un milion de euro din prime şi salarii, pe parcursul celor de 10 luni de campionat. Turcii nu plătesc perioada de vacanţă.

Nimeni nu le dă explicaţii jucătorilor români

Sezonul acesta, lucrurile s-au schimbat radical. Turcii se confruntă cu mari probleme financiare, iar fotbaliştii nu au mai fost plătiţi de cinci luni. Toţi în oraş vorbesc că başkanul a fugit cu banii! Nu l-a mai văzut nimeni!

Latovlevici a scăpat cu transferul la Galatasaray, iar Neagu şi Alexe şi-au reziliat contractele. Lor li s-au alăturat Torje şi Grozav, care sunt şi mai ghinionişti. Au prins direct perioada neagră. Situaţia este cu atât mai dificilă în condiţiile în care fotbaliştii nici măcar nu au cu cine să discute pentru a încerca să rezolve problemele financiare. Singurul cu care se văd zilnic este antrenorul.

S-au strâns deja cinci salarii restante, iar Karabuk este cu un picior în prăpastie. Este pe ultimul loc în campionatul din Turcia, unde a obţinut doar opt puncte şi traversează o serie de şapte înfrângeri consecutive. 

Susţinerea financiară de la fabrica de oţel, sistată!

Kardemir, cel mai mare producător de oţel din Turcia, şi-a sistat sprijinul financiar pentru echipă, iar de aici pleacă cam toate problemele clubului. Din câte se pare compania turcă se află într-un moment de schimbare de management, iar noii conducători nu par prea interesaţi de fotbal.

Lăsaţi fără casele cumpărate în Istanbul

Situaţia nu este dramatică doar pentru românii de la Karabukspor. Toţi străinii, dar şi fotbaliştii turci, mulţi dintre ei cu salarii, pe hârtie, mai mari decât românii, se află în aceeaşi situaţie. Unii dintre ei şi-au luat case pe credit în Istanbul, iar cum sistemul din Turcia este foarte strict din acest punct de vedere. Pur şi simplu au rămas şi fără case, şi fără bani!