Cinci motive care explică victoria lui Liverpool în faţa Barcelonei. Care a fost componenţa echipei câştigătoare de fotbal fantasy

08.05.2019 | 14:24
Cinci motive care explica victoria lui Liverpool in fata Barcelonei Care a fost componenta echipei castigatoare de fotbal fantasy

Liverpool a reușit aseară una dintre cele mai impresionante reveniri din istoria fotbalului, anulând avantajul de trei goluri al Barcelonei. Astăzi, ne oprim asupra principalelor motive pentru victoria echipei lui Jurgen Klopp, modul în care acestea au influențat punctajele în FootballCoin și felul în care a fost alcătuită cea mai bună echipa de fantasy fotbal din competiția de aseară.

– Fabinho, Henderson și Milner au blocat majoritatea încercărilor de atac ale Barcelonei

Cei trei mijlocași, jucători lipsiți de un extraordinar bagaj tehnic, au avut prestații excelente și au neutralizat cele mai multe oportunități de atac ale Barcelonei. Milner (30 puncte FootballCoin) și Henderson (34 puncte) au fost dispuși în lateral, Fabinho (32 puncte) fiind păstrat drept unic mijlocaș central cu rol defensiv.

Pressingul constant al lui Liverpool și tackleurile lui Fabinho i-au adus adesea pe Britanici în poziție de contraatac. Așa stând lucrurile, Suarez și Messi (33 puncte), s-au găsit izolați pentru majoritatea meciului, în așteptarea unor pase, care în majoritatea cazurilor, nu au venit.

– Fundașii centrali ai lui Liverpool au devenit conducătorii de joc

Pentru majoritatea echipelor moderne de fotbal, fundașii centrali sunt jucători încurajați să ofere doar pase scurte, sigure, colegilor. Nu și Liverpool în meciul de aseară. Van Dijk (38 puncte) și Matip (28 puncte) au fost încurajați să paseze direct, între linii. S-au achitat bine de sarcini. Primul gol al echipei din Premier League a venit din pasa directă a lui Matip, către Mane, scăpat liber din marcajul lui Jordi Alba (28 puncte).

– Tatonare în loc de tiki-taka pentru Barca

Chiar și la 2-0 pentru Liverpool, Ernesto Valverde a ales să conserve rezultatul obținut în tur. Tactica Barcelonei a părut să depindă exclusiv de arma contraatacului. Iar când spaniolii au avut posesia, pressingul lui Liverpool a sufocat jocul lor obișnuit.

De remarcat că fostul jucător al lui Liverpool, Philippe Coutinho (14 puncte) , a avut o prestație deosebit de slabă, ratând un sfert dintre pase și părând izolat în flancul stâng.

– Poziționarea perfectă a lui Origi

No Salah, no problem! Două șuturi, două goluri și întotdeauna un pas în afara pressingului fundașilor Barcelonei. Belgianul a obținut 43 de puncte în FootballCoin, iar Liverpool arată că are deja în lot strikerul de care are nevoie pentru sezonul următor.

– Ambiția jucătorilor lui Liverpool

Liverpool a refuzat să accepte înfrângerea care, pentru mulți, părea sigură după scorul din tur. În cuvintele lui Jurgen Klopp: “După ceea ce s-a întâmplat în 2018, împotriva lui Real, în finala Champions League, am simțit că nu putem să lăsăm lucrurile să se termine așa.“

Selecția neobișnuită de jucători a lui Jurgen Klopp a oferit noi provocări și oportunități managerilor din FootballCoin. Câștigătorul acestei runde a reușit un mix bun, titularizându-i pe Fabinho, Trent-Arnold și Henderson. Iar, în ciuda faptului că Origi s-a găsit pe bancă, fiind preferați Messi și Salah în formula de start, managerul Bilval a obținut cel mai bun scor și premiul cel mare în XFC.

Competițiile FootballCoin continuă astăzi cu a doua partidă din cadrul semi-finalelor UCL. Nu uita să îți alcătuiești echipa și să ne arăți de ce ești în stare.