Fotbal intern

Cine e Ely Fernandes, jucătorul care a reuşit un hat-trick în Juventus-Gaz Metan

22.04.2018 | 20:23
Cine e Ely Fernandes jucatorul care a reusit un hattrick in JuventusGaz Metan
Ely Fernandes a ajuns în iarnă la Gaz Metan Mediaş

Ely Fernandes a impresionat în duelul dintre Juventus Bucureşti şi Gaz Metan Mediaş, câştigat de trupa lui Cristi Pustai cu 3-0 pe stadionul din Voluntari. Jucătorul originar din Insulele Capului Verde a reuşit un hat-trick în faţa “Lanternei Roşii”.

Născut în noiembrie 1987, Fernandes a ajuns în această iarnă la medieşeni, după ce a jucat mulţi ani în ligile inferioare din Portugalia. Ultima sa echipă a fost Pinhalnovense, o echipă aflată în a treia ligă lusitană. Pe lângă cele trei goluri reuşite cu Juventus, Fernandes mai marcase şi în partida cu FC Voluntari, câştigat de sibieni în deplasare, scor 2-1.

Ely Fernandes, optimist la sosirea la Mediaş

“Am văzut foarte multe meciuri în Liga 1, e un campionat bun. Voi încerca să dau maxim. Am vorbit cu colegii de la naţională, mi-au povestit de condiţiile de la Mediaş, voi face tot ce pot pentru echipă. Am avut colegi care au jucat aici în campionatul României, ştiam unde vin. Muncim zi de zi şi cred că şi eu şi colegii mei am venit să salvăm Gazul”, spunea Ely Fernandes, în momentul în care a semnat cu Mediaşul.

Ely nu este singurul jucătorul din Insulele Capului Verde în Liga 1. Pe lângă atacantul Mediaşului, din aceeaşi destinaţie exotică vin şi Platini de la Poli Iaşi şi Nivaldo de la Concordia Chiajna. Cel mai cunoscut jucător de această naţionalitate care a trecut prin prima noastră divizie este Fernando Varela, cel care a jucat 158 de partide pentru FCSB şi FC Vaslui.

Ely Fernandes a devenit al treilea fotbalist din acest sezon de Liga 1 care a reuşit un hat-trick, după Alex Tudorie, Harlem Gnohere şi Alexandru Mitriţă.

După această victorie Gaz Metan Mediaş a scăpat de penultimul loc şi a trecut pe locul care trimite la barajul pentru menţinerea în Liga 1, unde cel mai probabil adversar va fi Chindia Târgovişte, ocupanta locului trei din Liga a 2-a.