News

Cine e Vasilică Viorel Florescu, polițistul care i-a spus Alexandrei ”Nu mai ține linia ocupată”

30.07.2019 | 08:38
Cine e Vasilică Viorel Florescu, polițistul care i-a spus Alexandrei ”Nu mai ține linia ocupată”
Vasilică Viorel Florescu este polițistul din Slatina care a vorbit cu Alexandra Măceșanu în ultimele clipe din viață. Sursa foto: digi24.ro

Alexandra Măceșanu adolescenta răpită și ucisă de criminalul din Caracal a reușit să le dea informații prețioase polițiștilor când a sunat la 112 în dimineața zilei de joi, 25 iulie. Polițistul care a răspuns apelurilor fetei de 15 ani părea să nu creadă ce-i spune Alexandra, deși fata plângea.

Vasilică Viorel Florescu, polițistul care a vorbit Alexandra în ultimele clipe din viață este tată de fată

Alexandra Măceșanu i-a condus pe polițiști la casa criminalului, dar din păcate pentru ea a fost prea târziu. Cele trei apeluri pe care le-a dat la 112 au dus la prinderea lui Gheorghe Dincă. În ultimele clipe din viață adolescenta a discutat cu un polițist care a preluat apelul de la operatorul STS. Polițistul, pe numele său Vasilică Viorel Florescu nu părea să creadă ce spune fata, adresându-se cu ”mă”, ”hai, ce vrei” și chiar i-a spus la un moment dat să ”nu mai țină linia ocupată”.

Adolescenta de 15 ani a fost timorată de atitudinea polițistului care o repezea, deși fata i-a spus că a fost bătută și violată. Vasilică Viorel Florescu părea să nu creadă ce spune fata chiar dacă ea plângea și vocea îi tremura. Alexandra Măceșanu suna și închidea pentru că îi era teamă că vine criminalul, ultimele sale cuvinte find : ”vine, vine”. Convorbirea polițistului din Slatina cu Alexandra a șocat o țară întreagă, mai ales după ce s-a aflat că bărbatul este și el tată de fată.

Potrivit unor surse polițistul de la IPJ Olt i-a spus Alexandrei să rămână acolo unde este, deși fata era răpită și legată cu sârmă. Același polițist din Slatina nu a știut să localizeze apeluri fetei și a fost nevoit să sune la STS pentru a întreba cum se face localizarea, conversația durând circa 10 minute.

Discuția dintre polițist și Alexandra

Polițist: Hai, ce vrei?

Alexandra: Am fost răpită și violată. M-a luat…

Polițist: Unde ești, mă?

Alexandra: În Caracal, în Caracal!

Polițist: În Caracal, unde?

Alexandra: În Caracal…

Polițist: Bine, bine, stai acolo. Rămâi acolo că îți trimit eu echipaj, dar nu mai ține linia ocupată.

Alexandra: Vine și mă bate iară. M-a violat!

Polițistul din Slatina nu a luat în serios apelurile Alexandrei
Polițistul care a răspuns apelurilor 112 date de Alexandra este și el tată de fată. Are o minoră de 13 ani. Sursa foto: antena3.ro

De ce polițistul din Slatina nu a știut să empatizeze cu Alexandra Măceșanu

Vasilică Viorel Florescu i-a răspuns Alexandrei Măceșanu cu răceală, a tratat-o cu superioritate și a luat totul ca pe o glumă. Dar de ce polițistul care a răspuns apelurilor nu a știut să empatizeze cu adolescenta și nici măcar nu a încercat să o calmeze având în vedere că și el are o fată de 13 ani? E o diferență de doar 2 ani între cele două fete. Dacă ar fi fost fata lui în locul Alexandrei?

Polițistul din Slatina nu a empatizat deloc cu Alexandra, nu s-a comportat nici ca un polițist, nici ca un tată de fată. Rămâne întrebarea de ce Vasilică Viorel Florescu nu a știut să reacționeze. Era prea obosit, nu avea antrenamentul necesar pentru astfel de situații sau protocoalele poliției sunt atât de defectuoase încât nu realizezi că acolo ar fi putut fi chiar propriul copil?

Vasilică Viorel Florescu este polițist în Slatina, este căsătorit și are o fiică de 13 ani. În anul 2009 Vasilică Viorel Florescu era doar ajutor de post la Izvoarele, Olt, dar a avansat foarte mult în carieră. Ulterior, s-a mutat pe aceeași poziție la Slatina. În 2011 a fost numit agent de poliție la Slatina, iar din 2016 este agent IPJ Olt și din declarația de avere reiese că are un salariu anual de 40.000 de lei ca angajat MAI. Familia polițistului deține două terenuri în Slatina, un apartament și două mașini Volkswagen, un Golf și un Passat.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri