News

Cine este avocatul din oficiu al lui Gheorghe Dincă. În ce scandal a fost implicat

20.08.2019 | 16:59
Cine este avocatul din oficiu al lui Gheorghe Dinca In ce scandal a fost implicat
Gabriel Adrinel Neagu a fost polițist și este unul dintre avocații lui Dincă. Bărbatul nu recunoaște că a lucrat la MAI. Sursa foto: libertatea.ro

Noi informații au apărut despre cazul de la Caracal. Nu este vorba de Gheorghe Dincă, ci despre unul dintre oamenii legii care îl reprezintă pe criminalul celor două adolescente. Unul dintre avocații primiți din oficiu de inculpat a lucrat ca polițist în trecut.

Cine este Gabriel Adrinel Neagu avocatul care l-a reprezentat pe Dincă în fața instanței

Gabriel Adrinel Neagu este unul dintre avocații pe care criminalul din Caracal Gheorghe Dincă i-a primit din oficiu. Gabriel Adrinel Neagu este cel care l-a reprezentat pe Dincă săptămâna trecută în fața judecătorilor în momentul în care i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă. Avocatul din oficiu al criminalului de la Caracal este un fost polițist care a fost acuzat de luare de mită, dar Gabriel Adrinel Neagu nu recunoaște că a lucrat în Ministerul de Interne. „Nu am fost poliţist niciodată”, a declarat acesta pentru Libertatea.

Însă, două lucruri îl dau de gol pe avocatul lui Gheorghe Dincă. Este vorba de declarația de avere a soției sale, precum și Baroul Olt care a confirmat că fostul polițist a lucrat la IPJ Olt. „Din dispoziția domnului decan al Baroului Olt av. Dănuț Radu Tuluca, ca urmare a solicitării dvs., vă comunicăm faptul că din dosarul personal al domnului avocat Neagu Gabriel Adrinel rezultă că acesta a desfășurat activitate în cadrul IPJ Olt fără să rezulte însă serviciul unde acesta a activat (respectiv formațiunea rutieră Potcoava sau altă formațiune)”.

Gabriel Neagu nu recunoaște că a fost polițist în trecut
Unul dintre avocații din Dincă a fost polițist la Rutieră și a fost acuzat în urmă cu 3 ani de luare de mită. Sursa foto: a1.ro

În ce scandal a fost implicat Gabriel Adrinel Neagu

Prin urmare, Gabriel Adrinel Neagu a lucrat ca polițist la Rutieră, iar în urmă cu trei ani a fost prins în momentul în care lua mită de la un șofer pe care îl oprise în trafic, scrie presa din Olt, informație preluată de spynews.ro. Flagrantul a avut loc pe raza orașului Potcoaba din județul Olt, în noiembrie 2015, polițistul primind 500 de lei mită de la un șofer din Reșița.

La momentul respectiv fostul polițist a fost reținut, dar Curtea de Apel Craiova a respins propunerea de arestare preventivă a acestuia. Ulterior, Neagu s-a întors în poliție și a ieșit la pensie câteva luni mai târziu. Ciudat este faptul că dosarul în care a fost cercetat a dispărut de pe portalul instanţelor.