News

Cine este George Simion, candidatul independent care are mai multe procente decât PSD la votul din diaspora

Autor: Alexandru Năstase | 27.05.2019 | 11:41
George Simion Sursă foto - facebook

Faceți loc, trec unioniștii! Cel puțin, acesta pare a fi mesajul după ce George Simion, un candidat independent a reușit să aibă mai multe procente decât PSD la votul din diaspora. Cine este bărbatul, cine se află în spatele lui și cum a reușit să dea o adevărată lovitură partidului aflat la guvernare, sunt întrebările cărora FANATIK a încercat să le răspundă. Astfel, George Simion a devenit cunoscut după ce s-a autoproclamat drept liderul mișcării unioniste din România și Republica Moldova

Cine este George Simion, candidatul independent care are mai multe procente decât PSD la votul din diaspora

Acesta a preferat să lupte pentru un loc la Bruxelles din poziție de independent și toți cei care îl cunosc spun despre el că este total desprins de lumea politică. Mai mult de atât, de mai bine de 10 ani, Simion a acționat ca membru al societăţii civile. Trebuie remarcat că în urmă cu ceva timp a primit interdicţie de acces în Republica Moldova pentru 5 ani de zile. Acesta a fost principalul lui argument atunci când s-a decis să candideze.

Astfel, din poziţia de europarlamentar interdicția devenea imposibilă şi astfel putea să îşi continue misiunea – aceea de a milita pentru unirea celor două țări. De altfel, George Simion a candidat chiar sub sloganul: ROMÂNIA, MARE ÎN EUROPA! De remarcat că Simion s-a născut la Focşani, pe 21 septembrie 1986. A terminat Facultatea de Administraţie şi Afaceri din cadrul Universităţii din Bucureşti, după care s-a mutat la Iaşi, unde a susţinut un masterat în istorie la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

Cine este George Simion, candidatul independent care are mai multe procente decât PSD la votul din diaspora. George Simion
George Simion vrea ca Republica Moldova și România să fie o singură țară. Sursă foto – facebook

Pas cu pas către Bruxelles

Primii pași i-a făcut ca lider al grupării “Noii Golani”. Împreună cu această organizație a introdus mesajul „Basarabia e România“ în rândul galeriilor de fotbal. A devenit cunoscut în 2009, atunci când a aprins lumânări în faţa casei lui Ion Iliescu, pentru victimele Revoluţiei şi Mineriadei din iunie 1990. Un an mai târziu, în timpul lansării de carte a fostului preşedinte, Simion a aruncat cu bani înspre fostul preşedinte, un alt simbol care făcea trimitere la morţii de la Revoluţie şi Mineriadă.

În 2011 a pus bazele platformei unioniste „Acţiunea 2012“,o coaliţie de asociaţii nonguvernamentale şi grupuri civice care susţin unirea Republicii Moldova cu România. Patru ani mai târziu avea să fie declarat indezirabil pe o perioadă de 5 ani în Republica Moldova, printr-o decizie a Biroului Migraţie şi Azil, fiind chiar expulzat din ţară. Serviciul de Informaţii şi Securitate de la Chişinău l-a catalogat drept potenţial pericol pentru stabilitatea ţării, dar, la distanţă de numai câteva luni, Curtea de Apel din Chişinău a considerat că nu există motive pentru a fi declarat persona non-grata.

Cine este George Simion, candidatul independent care are mai multe procente decât PSD la votul din diaspora. George Simion
George Simion a fost busculat serios de jadarmi. Sursă foto – facebook

Cum a reușit să le ie fața celor din PSD

George Simion a beneficiat și de o conjuntură favorabilă – nu prea a avut contracandidați pe poziția de independent.  Dacă la alegerile precedente au concurat 7 candidați independenți la europarlamentare, acum au fost numai 3: George Simion, Carmen Tudoran și  Peter Costea. Singura femeie a propus un mesaj al asociațiilor ce militează pentru construirea de autostrăzi în Moldova, în timp ce George Simion a adus un mesaj puternic naționalist, dar total diferit față de partidele politice: interzicerea exploatării de suprafață de la Roșia Montană, oprirea defrișărilor ilegale și interzicea exportului de material lemnos, exploatarea resurselor de gaz și petrol în interesul Românilor.

Nu s-a oprit aici platforma lui Simion, care, în mod evident a militat pentru proiectul de unitate între români, a continuării măreței idei inițiată de înaintași prin Mica Unirea din 1859: un singur stat Românesc pentru toți Românii. A fost mutarea câștigătoare, una care i-a adus multiple beneficii de imagine, puternic afectată în 2016 după ce a fost busculat de jandarmi și a dat vina pentru lucrul acesta pe Klaus Iohannis și Dacian Cioloș.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!