Fotbal intern

Cine este Jubal, fundaşul dorit de FCSB. Are patru prezenţe la naţionala U20 a Braziliei. Video

07.08.2018 | 16:05
Cine este Jubal fundasul dorit de FCSB Are patru prezente la nationala U20 a Braziliei Video

Jubal Rocha Mendes Júnior este fundaşul brazilian dorit de FCSB pentru a întări defensiva echipei pregătite de Nicolae Dică, după ce Mihai Bălaşa a avut în ultimele meciuri prestaţii mult sub potenţialul săuşi l-a iritat pe Gigi Becali, care l-a criticat, în special după gafele comise în meciul din ultima etapă a Ligii 1 Betano, câştigat cu 4-0 în faţa Politehnicii Iaşi. Jubal are 24 de ani şi dacă va semna cu FCSB peste foarte scurt timp, pe 29 august, îşi va serba ziua de naştere, atingând o bornă importantă în viaţa sa, un sfert de veac.

A post shared by Jubal Junior (@jubaljr) on

S-a născut în orăşelul Inhumas din statul Goias şi este foarte înalt, aproape imbatabil în duelurile aeriene, la cei 1,90 metri ai săi. Este un fundaş care apare des în atac la fazele fixe, pentru a încerca să îşi plaseze lovitura de cap, puternică şi destul de bine cadrată. Prima echipă la care a fost legitimat a fost Vila Nova, care este din statul Goias. Însă pentru “tigrii”, cum sunt porecliţi jucătorii de la Vila Nova, Jubal nu a evoluat decât sporadic, debutul făcându-l într-o deplasare, pe terenul celor de la Aparecidense.

Cine este Jubal, fundaşul dorit de FCSB. A trecut pe la clubul unde s-au format Pele şi Neymar

Avea 18 ani şi a decis să îşi forţeze norocul, plecând la unul dintre cluburile mari din istoria fotbalului brazilian, clubul care l-a dat sportului rege pe cel mai mare fotbalist al lumii, Pele, iar recent Neymar, adică la FC Santos. A fost însă trimis la echipa de tineret a clubului, pentru a prinde experienţă şi a avea meciuri în picioare. Pe 21 ianuarie 2014 avea să marcheze primul său gol oficial, cu o lovitură de cap în depplasarea de la Audax.

Cine este Jubal, fundașu dorit de FCSB. A trecut şi pe la FC Santos, clubul care i-a dat fotbalului pe Pele şi Neymar
Cine este Jubal, fundașu dorit de FCSB. A trecut şi pe la FC Santos

Pe 20 aprilie 2015 a jucat primele minute în echipa mare în meciul cu Sport Recife. În total a adunat opt partide în tricoul lui Santos, pentru că în iunie avea să fie împrumutat la Avai. Pe 29 ianuarie 2016 avea să închidă conturile cu FC Santos, dar în acordul de reziliere era prevăzut ca 50 la sută din drepturile federative asupra jucătorului să fie păstrate de Santos. A semnat cu echipa portugheză Arouca, formaţie care promovase în prima divizie. Jubal a fost titular incontestabil, jucând 44 de partide şi reuşind din nou două lovituri de cap decisive. Pe 18 august 2017 avea să fie împrumutat la Vitoria Guimaraes, unde a evoluat în 22 de partide şi a mai izubutit o lovitură de cap decisivă, toate golurile sale fiind înscrise prin acest procedeu.

A marcat trei goluri în Portugalia

A jucat de patru ori în naţionala U20 a Braziliei, alături de care cel mai important moment a fost câştigarea trofeului Valais Youth Cup 2013, disputat în Elveţia şi la care au participat patru naţionale la această categorie de vârstă: Ghana, Egipt, Brazilia şi Kosovo. Jubal a fost titular pe post de fundaş central, dar deşi a avut o evoluţie sigură nu a mai fost de atunci convocat la nici o altă acţiune a naţionalei cariocas, indiferent de categoria de vârstă. Jubal este imbatabil în jocul aerian şi are un simţ al intercepţiei absolut remarcabil, calitate care l-a ajutat de multe ori să rezolve situaţii critice pentru echipa sa, în special pe vremea când îmbrăca tricoul lui Arouca, clubul care i-a dat şansa să vină şi să joace în Europa.