News

Cine este Liviu Tit Brăiloiu, propunerea pentru ministerul Românilor de Pretutindeni. A făcut gesturi obscene în Parlament

18.04.2019 | 10:33
Cine este Liviu Tit Brailoiu propunerea pentru ministerul Romanilor de Pretutindeni A facut gesturi obscene in Parlament

Cu toții ne-am întrebat cine este Liviu Tit Brăiloiu, propunerea PSD pentru șefia Ministerului românilor de pretutindeni. Ei bine, senatorul PSD Liviu Tit Brăiloiu s-a făcut remarcat până acum doar prin ieșiri necontrolate, gesturi obscene și comportament violent, scrie știripesurse.ro.

Cine este Liviu Tit Brăiloiu, propunerea PSD pentru Ministerul românilor de pretutindeni

Liviu Tit Brăiloiu, ajuns la vârsta de 55 de ani, s-a remarcat în Senat în timpul unui discurs susținut chiar de președintele României, Klaus Iohannis. Se întâmpla în anul 2017, când senatorul și ceilalți colegi ai săi din PSD au hotărât să părăsească sala. În timp ce se îndrepta spre ieșire, actuala propunere a PSD pentru Ministerul românilor de pretutindeni i-a arătat degetul mijlociu președintelui Klaus Iohannis și celor din USR.

Tit Brăiloiu știe să comunice și cu presa. În noiembrie 2017, acesta a catalogat jurnaliștii drept ”ciobani”, pentru că doreau o declarație de la ministrul Apărării de atunci, Mihai Fifor. Chiar și ministrul s-a oprit câteva secunde, după ce și-a auzit colegul de partid. Jurnaliștii l-au abordat apoi pe senator pe holurile Parlamentului și l-au întrebat de ce îi consideră ciobani e reprezentanții mass-media.

Liviu Tit Brăiloiu a urmat cursuri de licenta la 1000 de km departare de locul de munca

Liviu Tit Brăiloiu a arătat semne obscene către președintele României

“Nu știu, nu știu. Nu-mi aduc aminte”, a răspuns Brăiloiu. După ce jurnaliștii i-au precizat că spusele sale au fost auzite și de ministrul Fifor și există dovada, senatorul PSD a încercat o explicație: “Când călcați un om pe picioare și-l îmbrâncit, vă cereți scuze. (…) Orice meserie este onorabilă”, a spus Brăiloiu, adăugând că el a fost jignit destul “până acum” de presă.

În decembrie 2017, atunci când era o tensiune foarte mare în Parlament din cauza legilor justiției, Tit Brăiloiu a avut o nouă ieșire nervoasă. Senatorii USR le-au împărțit celor de la PSD și ALDE cartea ”Ferma animalelor” de George Orwell.

Senatorul USR Florina Presadă susține că a fost înjurată de Tit Brăiloiu, în momentul în care i-a înmânat cartea.

”Ceea ce a spus domnul Brăiloiu nu poate fi reprodus. Pot sa vă relatez, în schimb, contextual. Și anume, noi, membrii grupului senatorial al USR ofeream cărți membrilor Senatului de la PSD. Este vorba despre ‘Ferma Animalelor’, de George Orwell. O serie de senatori PSD au aruncat cărțile pe jos, mă refer la doamna Ecaterina Andronescu, domnul Bodog, chiar doamna Arcan, de asemenea. Iar domnul Brăiloiu, vizibil deranjat de acest gest, a început sa mă insulte și să mă înjure. (…) Am cerut în acel moment domnului Manda, care era presedinte de ședință, să suspende sedința, însa a refuzat să facă acest lucru”, explica Presadă.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Senatului, Liviu Brăiloi este membru al Comisiei juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din 1.2.2017 și președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din 17.9.2018.

Liviu Tit Brăiloiu a terminat în 1982 Liceul Industrial Eforie. Nu se știe nimic despre activitatea sa din anii următori. El afirmă că în 1995 a lucrat în turism patru ani. De-abia în anul 1999 a absolvit Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative, una din cele două facultăți ale Universității Române de Științe și Arte din București, specialitatea Drept, clasificată în categoria E, cea mai joasă, în ierarhia Ministerului Educației.

După absolvirea facultății, a devenit director general la Complex Palas Pelican SA din Mamaia, în același timp efectuând studii de licență și apoi master la Universitatea din Oradea, aflată la aproape 1.000 km de locul de muncă. A terminat aceste studii în anul 2005, la vârsta de 41 de ani.