Sporturi

Povestea lui Matteo Berrettini, revelația de la US Open. Îl preferă pe Federer, nu este interesat de partea financiară și seamănă cu un fotbalist brazilian. VIDEO

05.09.2019 | 16:48
Povestea lui Matteo Berrettini revelatia de la US Open Il prefera pe Federer nu este interesat de partea financiara si seamana cu un fotbalist brazilian VIDEO
Matteo Berrettini, viitorul adversar al lui Rafa Nadal. Sursă foto:hepta.ro

Matteo Berrettini a reușit să se califice în semifinalele US Open, după o luptă crâncenă cu Gael Monfils. Matteo l-a învins pe jucătorul francez în 5 seturi: 3-6, 6-3, 6-2, 3-6 și 7-6, într-o partidă care a durat 3 ore și 56 de minute. Jucătorul de tenis s-a calificat în premieră într-o semifinală de Grand Slam și este primul jucător italian de la Corrado Barazzutti (finalul anilor 70), care ajunge într-o semifinală la US Open.

Matteo Berrettini seamănă cu un fotbalist celebru din anii ’80

Matteo Berrettini seamănă, mai ales la tunsoare, cu fotbalistul brazilian Toninho Cerezo, care a evoluat în campionatul Italiei pentru AS Roma (1983-1986) și Sampdoria (1986-1993). Bunica din partea mamei este braziliancă și a trăit timp de 50 de ani la Roma. De asemenea, Matteo este născut în capitala Italiei, dar nu ține cu AS Roma, ci cu Fiorentina, pentru că bunicul lui este din Florența și i-a transmis pasiunea pentru culorile violet nepotului său.

În copilărie, semifinalistul US Open a practicat mai multe sporturi, printre care: judo, înot, tenis și fotbal. I-a plăcut și fotbalul, dar a ales tenisul pentru că s-a simțit mai atras și a crezut că va putea face performanță. Fratele său l-a convins să se apuce de sportul alb atunci când Matteo avea 4 ani: „Mi-a zis în fiecare zi să încep să joc, iar eu i-am zis că voi încerca. Şi nu m-am mai oprit niciodată”.

  • 1,98 de metri măsoară Matteo Berrettini și cântărește 90 de kilograme

Nu este foarte interesat de partea financiară

Matteo Berrettini a povestit pentru presa din Italia că nu este prea interesat de partea financiară: „Este adevărat că în tenis poți câștiga mulți bani, dacă ajungi în fazele superioare ale competițiilor. De exemplu, la Roland Garros am primit o sumă foarte mare de bani. Niciodată nu am fost interesat de partea financiară, dar nu mi-a venit să cred când am verificat suma primită. Când ești pe teren nu te gândești la sume de bani, dar trebuie să fii conștient că orice participare bună la un turneu de Grand Slam îți va aduce un câștig substanțial”.

În cariera sa, Matteo a câștigat 3 trofee, unul la Gstaadt în 2018, unul la Stuttgart în 2019 și unul la Budapesta, tot în 2019. Chiar dacă are experiență acumulată în tenis, italianul nu își dă seama ce suprafață de joc preferă, declarând că se descurcă destul de bine pe toate și că nu are vreo preferință.

  • 25 este locul pe care îl ocupă Matteo Berrettini în clasamentul ATP
Gael Monfils și Matteo Berrettini. Sursă foto: hepta.ro
Gael Monfils și Matteo Berrettini. Sursă foto: hepta.ro

Roger Federer este preferatul lui

Dintre Roger Federer, Rafa Nadal și Novak Djokovic, italianul îl preferă pe jucătorul elvețian, despre care crede că este cel mai bun jucător din toate timpurile: „Toți cei 3 sunt foarte buni, dar mie îmi place cel mai mult Roger Federe. Stilul și eleganța lui din joc îmi plac cel mai mult, când îl vezi pe Federer jucând și te uiți la tine, îți dai seama că mai ai foarte mult de muncă”.

Matteo Berrettini, bucuros după victoria în fața lui Monfils. Sursă foto: hepta.ro
Matteo Berrettini, bucuros după victoria în fața lui Monfils. Sursă foto: hepta.ro

Chiar dacă s-a născut și a trăit în Roma, Matteo Berrettini locuiește în prezent în Monte Carlo, unde este rezident, la fel ca și liderul mondial, Novak Djokovic. Italianul va juca împotriva lui Rafa Nadal în semifinalele de la US Open.

  • 23 de ani a împlinit Matteo Berrettini pe 12 aprilie