News

Cine este Nelu Barbu, cel care îi scrie textele de pe Facebook premierului Viorica Dăncilă

07.06.2019 | 17:41
Cine este Nelu Barbu cel care ii scrie textele de pe Facebook premierului Viorica Dancila
Viorica Dăncilă și-a făcut cont de Facebook

Viorica Dăncilă își asumă pentru moment conducerea Partidului Social Democrat, într-o perioadă extrem de dicilă pentru formațiunea politică aflată la guvernare. După eșecul înregistrat în alegerile europarlamentare din 26 mai și condamnarea fostului lider Liviu Dragnea, prim-ministrul a hotărât că este momentul unor schimbări importante, inclusiv în ceea ce privește imaginea sa.

Cine este omul care administrează pagina de Facebook a Vioricăi Dăncilă

Astfel, Viorica Dăncilă și-a propus să pună bazele unei interacțiuni mult mai eficiente cu electoratul său, motiv pentru care, zilele trecute a surprins pe toată lumea, deschizându-și pagină de Facebook. Prin urmare, unul dintre specialiștii în comunicare din staff-ul său va fi responsabil cu activitatea premierului pe rețelele de socializare.

Este vorba despre Nelu Barbu, care în ultima perioadă a activat ca jurnalist la Gândul.info. Anterior, acesta a prezentat o serie de emisiuni la postul B1 TV și a fost voice-over la Antena 3, ocupându-se totodată de rubrica meteo a canalului trustului Intact. În ceea ce privește formarea sa profesională, a absolvit   cursurile Colegiului Naţional Ienăchiţă Văcărescu din Tîrgovişte, fiind apoi licenţiat al Universităţii Valahia Târgovişte în Drept Penal.

Nelu Barbu este cel care îi scrie textele Vioricăi Dăncilă. Sursa foto:Youtube
Nelu Barbu este cel care îi scrie textele Vioricăi Dăncilă. Sursa foto:Youtube

Ce postează Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook

La scurt timp după ce a fost creată, pagina premierului Viorica Dăncilă a strâns în jur de 5.000 de urmăritori. Chiar dacă nu este o cifră impresionantă, prin comparație cu popularitatea uriașă de care se bucură alți actori ai scenei politice în mediul online, inițiativa șefei Executivului a fost însă apreciată.

Pentru prima postare, cel care se ocupă de contul său de Facebook, a ales un citat din Winston Churchill, cuvinte sugestive pentru situația dificilă cu care se confruntă Guvernul în aceste momente, sub amenințarea moțiunii de cenzură: „Succesul nu e final, eșecul nu e fatal: ceea ce contează e curajul de a continua” , este mesajul care a apărut astăzi pe pagina prim-ministrului.