News

Cine este procurorul care ar fi întârziat intervenția în cazul Caracal. A fost premiat pe vremea când Codruța Kovesi era procuror general

27.07.2019 | 08:53
Cine este procurorul care ar fi intarziat interventia in cazul Caracal A fost premiat pe vremea cand Codruta Kovesi era procuror general
Criminalul din Caracal a ucis două adolescente după ce le-a luat cu mașina la ocazie. Sursa foto: ciao.ro

Polițiștii au intervenit la adresa criminalului din Caracal abia vineri dimineața la ora 6:00 pentru că procurorul din Caracal nu a permis intervenția Poliției. Este vorba de procurorul Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.

Cine e procurorul care nu a permis accesul în casa criminalului înainte de ora 6

Șeful Poliției Române Ioan Buda a răspuns la întrebarea pe care mulți și-au pus-o în ultimele 24 de ore: De ce nu au intervenit polițiștii în casa criminalului din Caracal dacă au auzit țipete? Se pare că procurorul Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal le-a cerut polițiștilor să nu intervină până la ora 6, așa că aceștia au stat la ușă cu mâinile în sân, deși aveau mandat de percheziție încă de la ora 4.

„Procurorul care a stat la poartă ca imbecilul până la 6.00, că nu știe Codul Penal, este Cristian Ovidiu Popescu, de la PJ Caracal, chiar purtătorul de cuvânt al instituției care și-a închis telefonul și e, normal, de la gaska #rezist! E pe lista de semnatari de scrisori la fel de imbecile”, a scris jurnalista Sorina Matei pe contul personal de Facebook. Același procuror a fost premiat în anul 2010 de Laura Codruța Kovesi cu ocazia ”Zilei justiției”. Procurorului din Caracal a primit un premiu „pentru merite deosebite, în perioada 2009 – 2010, în activitatea profesională, rezultate din instrumentarea unui număr mare de cauze, un număr ridicat de rechizitorii, cauze complexe sau cu impact în comunitate”. 

Polițiștii au stat la poarta criminalului în timp ce fata lupta pentru viața ei
Cristian Ovidiu Popescu este procurorul care nu le-a permis polițiștilor să intervină până la ora 6, deși aveau mandat încă de la ora 4. Sursa foto: observator.tv

Procurorul Cristian Ovidiu Popescu apare pe lista petițiilor promovate de Forumul Judecătorilor

Așa cum a spus jurnalista Sorina Matei, numele procurorului din Caracal care nu le-a permis polițiștilor să intervină înainte de ora 6 apare pe listele de semnături ale petiţiilor promovate de Forumul Judecătorilor din România în ultimii doi ani. Toți semnatarii acestor petiții pretind o independență proprie, dar se pare că de data aceasta chestiunea competenței profesionale a fost lăsată pe dinafară.

Vă reamintim că un bărbat din Caracal, de profesie mecanic auto a răpit două adolescente care s-au urcat în mașina lui la ocazie. Alexandra Măceșeanu a dispărut miercuri, 24 iulie, iar a doua zi dimineața a reușit să sune la 112, dar din păcate polițiștii au intervenit prea târziu pentru ea, după mai bine de 19 ore. Criminalul în serie Gheorghe Dincă a mai răpit în urmă cu 3 luni o altă fată dintr-un sat vecin. Este vorba de Mihaela Luiza Melencu o adolescentă de 19 ani.