News

Cine este Rodica Nassar, noul secretar general al PSD, posibilul înlocuitor al lui Codrin Ștefănescu

28.05.2019 | 11:48
Cine este Rodica Nassar noul secretar general al PSD posibilul inlocuitor al lui Codrin Stefanescu
Cine este Rodica Nassar, noul secretar general al PSD, după debarcarea lui Codrin Ștefănescu *foto: curentul.info

Înfrângerea suferită în alegerile europarlamentare din 26 mai, dar și condamnarea definitivă primită de președintele PSD Liviu Dragnea au produs un cutremur în interiorul partidului de guvernământ. Astfel, mai mulți oameni sunt pe punctul de a-și pierde funcțiile de conducere, iar printre ei se numără și secretarul general al partidului, Codrin Ștefănescu. Acesta va fi înlocuit în funcție de Rodica Nassar, susțin sursele celor de la Antena 3.

Cine este Rodica Nassar, noul secretar general al PSD

Născută la 25 iunie 1957, Rodica Nassar (născută Toader) a fost deputat în Parlamentul României în perioada 2000-2016 și este în prezent președinte al filialei PSD – sector 2. În 2017 a fost și secretar de stat în Ministerul Sănătății, în timpul guvernului Tudose. Ea este de formare economist contabil și a devenit cunoscută abia în 2016, când soția omului de afaceri Dan Condrea a acuzat-o pe Nassar că ar fi luat șpagă, în audierile pentru dosarul Hexipharma. În perioada 1983-1984 a lucrat ca economist la Combinatul Chimic, pentru ca în perioada 1985-2000 să fie director la mai multe firme pe care le-a deținut alături de soțul ei, omul de afaceri libanez Nassar Nassar.

Acesta a emigrat în România în 1976, pentru a scăpa de războiul din țara sa natală. „În timpul perioadei comuniste, o bancnotă de 100 $ era suficientă pentru a trăi confortabil în București”, povestea soțul Rodicăi Nassar, într-un interviu acordat cu mai mulți ani în urmă în presa din țara sa. El este și fondatorul Școlii libaneze din București.

Cine este Rodica Nassar, noul secretar general al PSD, după debarcarea lui Codrin Ștefănescu *foto: digi24
Cine este Rodica Nassar, noul secretar general al PSD, după debarcarea lui Codrin Ștefănescu *foto: digi24

Rodica Nassar, sora primarul din Sectorul 2, Mugur Mihai Toader

Interesant este că Rodica Nassar este sora actualului primar al Sectorului 2, Mugur Mihai Toader. Acesta a câștigat la alegerile locale din 2016 cu 32,85% din sufragii. Înainte să ajungă să conducă un sector din București, Mugur Toader a fost și el angajat la școala cumnatului său și vicepreședinte PSD – sector 2.

Rodica Nassar i-ar putea lua astfel locul lui Codrin Ștefănescu, cel care a căzut în dizgrația partidului după rezultatul extrem de modest de la alegerile europarlamentare din 26 mai. El a avut parte și de un conflict cu premierul Viorica Dăncilă, la ședința de urgență care a avut loc luni, la o zi după alegeri.