Fotbal international

Cine este Ryan Mason, mijlocaşul care a driblat moartea în şase ore

Ryan Mason (25 de ani) a suferit o fractură craniană, dar şi o hemoragie cerebrală, după un duel aerian avut cu Gary Cahill, în prima repriză a meciului Chelsea - Hull, scor 2-0. În decurs...
23.01.2017 | 10:55
Cine este Ryan Mason mijlocasul care a driblat moartea in sase ore

Ryan Mason (25 de ani) a suferit o fractură craniană, dar şi o hemoragie cerebrală, după un duel aerian avut cu Gary Cahill, în prima repriză a meciului Chelsea – Hull, scor 2-0. În decurs de şase ore, stare de sănătate a mijlocaşului a trecut de la critică la stabilă. 

22.01, ora 18:45 | Nu mai puţin de nouă persoane intervin pentru a-i oferi primul ajutor lui Mason, mijlocaşul fiind transportat ulterior la spitalul St. Mary, din Londra.

22.01, ora 20:00 | Acolo, Mason este supus unei operaţii de urgenţă, însă cotidianul britanic Daily Mail află că medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire.

22.01, ora 22:30 | Pe reţelele de socializare curg mesajele de susţinere pentru mijlocaşul în vârstă de 25 de ani, incluzând aici atât jucători de pretutindeni, cât şi cluburi din Premier League.

23.01, ora 00:14 | Hull City, clubul la care activează postează pe site-ul oficial un comunicat cu privire la starea sa de sănătate: “Clubul poate confirma că Ryan Mason a suferit o fractură de craniu în meciul cu Chelsea din această după-amiază. A fost dus la spitalul St. Mary’s şi a fost supus unei operaţii. Ryan se află într-o stare stabilă şi este de aşteptat să mai rămână în spital câteva zile”

Crescut de Tottenham

Ryan Mason a început fotbalul la vârsta de opt ani, intrând în programul Academiei lui Tottenham. Pasul spre prima echipă l-a făcut în stagiunea 2008/09, când a fost introdus într-un meci de Cupa UEFA disputat împotriva olandezilor de la NEC Nijmegen. Harry Redknapp, antrenorul de atunci al lui Spurs, era impresionat de realizările lui Mason de la echipa de tineret, pentru care marca 29 de goluri în 31 de meciuri.

Cel mai scump transfer din istoria lui Hull

Împrumutat ani buni la echipe obscure precum Doncaster, Yeovil, Millwall sau Swindon, a reuşit să devină un jucător de bază pentru Tottenham în ultimele două sezoane. A evoluat în 66 de meciuri oficiale, marcând şi patru goluri.

Hull City l-a cumpărat vara trecută pentru o sumă-record în istoria clubului: 15 milioane de euro! Nu putea fi decât titular în echipa “tigrilor”, pentru care a jucat deja în 20 de partide oficiale, timp în care a înscris două goluri.

A profitat de o accidentare

Mason a debutat pentru echipa naţională într-un meci amical disputat de Anglia la Torino în compania Italiei. Mijlocaşul îl înlocuia atunci pe Henderson în ultimele 16 minute ale partidei încheiate la egalitate, scor 1-1. Interesant este că Mason nu fusese convocat iniţial, însă a profitat indirect de accidentarea lui Adam Lallana, de la Liverpool.