Simona Halep

Cine este Sofia Kenin, următoarea adversară a Simonei Halep la Australian Open! Născută la Moscova, e asemănată cu Maria Şarapova

15.01.2019 | 13:49
Cine este Sofia Kenin, următoarea adversară a Simonei Halep la Australian Open

Sofia Kenin este următoarea adversară a Simonei Halep la Australian Open, iar fanii româncei se întreabă cine este jucătoarea de tenis care se va duela cu liderul mondial WTA. Sportiva de 20 de ani a învins-o în turul 1 pe Veronika Kudermetova, scor 6-3, 3-6, 7-5. De cealaltă parte, Simona Halep a câştigat meciul cu Kaia Kanepi, scor 6-7(2), 6-4, 6-2.

Născută pe 14 noiembrie 1998, la Moscova, Sofia Kenin a început să joace tenis la cinci ani. Familia jucătoarei de tenis s-a mutat în Statele Unite la scurt timp după ce sportiva s-a născut, iar Alex Kenin, tatăl acesteia, i-a fost primul antrenor. La scurt timp după ce a început să practice tenisul, Sofia Kenin a început să fie pregătită de Rick Macci şi a fost admisă la academia lui Nick Bollettieri. Încă din copilărie, viitoarea adversară a Simonei Halep a urmărit-o cu atenţie pe Maria Şarapova, pe care o consideră idolul ei. Chiar dacă s-a născut în Rusia, Sofia Kenin joacă pentru Statele Unite ale Americii.

Cine este Sofia Kenin, următoarea adversară a Simonei Halep la Australian Open. A câştigat primul turneu în 2019

Sofia Kenin, următoarea adversată a Simonei Halep la Australian Open, are un 2019 de vis. La Hobart, jucătoarea de tenis de 20 de ani a câştigat trofeul după o finală cu Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia), scor 6-3, 6-0. Cu o săptămână înainte de victoria la simplu, americanca a cucerit şi primul trofeu la dublu. La Auckland, Sofia Kenin şi Eugenie Bouchard le-au învins în finală pe Paige Mary Hourigan şi Taylor Townsend, scor 1-6, 6-1, 10-7. Simona Halep şi Sofia Kenin vor juca joi în turul doi de la Australian Open, la o oră pe care organizatorii turneului o vor anunţa ulterior.

Cine este Sofia Kenin, următoarea adversară a Simonei Halep la Australian Open. În 2019 a câştigat primul turneu WTA
Cine este Sofia Kenin, următoarea adversară a Simonei Halep la Australian Open. În 2019 a câştigat primul turneu WTA

La 14 ani, Sofia Kenin a câştigat primele meciuri în circuitul ITF, iar în 2015 a jucat prima partidă la un turneu de Mare Şlem. În urmă cu patru ani, americanca primea un wildcard la US Open, după ce pierduse finala la junioare, şi era învinsă în primul tur de Mariana Duque-Marino, scor 6-3, 6-1. Datorită stilului de joc, specialiştii o aseamănă cu Maria Şarapova, iar Petra Kvitova a susţinut că Sofia Kenin are un joc agresiv.

  • 844.596 de dolari a câştigat Sofia Kenin din tenis
  • 62,27% este procentajul victoriilor în carieră