News

Cine este Ursula Van Der Leyen, potențialul președinte al Comisiei Europene. Ce surpriză la Bruxelles!

02.07.2019 | 20:48
Cine este Ursula Van Der Leyen potentialul presedinte al Comisiei Europene Ce surpriza la Bruxelles

Comisia Europeană ar putea avea un nou președinte, în persoana doamnei Ursula von der Leyen, ministru al Apărării din Germania! Aceasta are șanse reale să fie desemnată în cea mai înaltă funcție din Comisia Europeană!

Cine este Ursula Van Der Leyen candidat la președintia Comisiei Europene

În funcția de președinte al Consiliului European a fost ales Charles Michel, prim-ministru al Belgiei, iar înalt Reprezentant și prim vicepreșdinte al Comisiei a fost alest Josep Borrel, din Spania.

”Este extrem de important de observat cum au decurs negocierile în ultimele trei zile. Weber a fost extrem de rapid dat la o parte din această zonă. Timmermans a reușit să stea mai mult în jocul negocierilor. Președinția Parlamentului European este împărțită între socialiști și membrii PPE. Doi ani și jumătate va conduce Stanishev din partea socialiștilor și ceilalți 2 ani și jumătate va conduce Weber”, a declarat Sabina Iosub, pentru Antena 3.

Cine este Ursula Van Der Leyen candidat la președintia Comisiei Europene
Cine este Ursula Van Der Leyen candidat la președintia Comisiei Europene

Dezbatere publică cu cei șase candidați la președinția Comisiei Europene

Europenii i-au putut cunoaște cât de cât pe cei șase candidați candidați la președinția Comisiei Uuropene pe data de 15 mai. Candidații au discutat despre viziunile lor pentru viitorul UE.

Transmisă în direct de cel puțin 35 de canale de televiziune și peste 60 de platforme on-line, dezbaterea prezidențială din 15 mai a fost o oportunitate bună de a descoperi viziunile candidaților. Dezbaterea a avut loc la Parlamentul European de la Bruxelles și a fost găzduită de trei moderatori de televiziune, iar ordinea de vorbire a fost determinată prin tragere la sorți.

Dezbaterea a fost unul dintre evenimentele cheie în perioada premergătoare alegerilor europene, care s-au desfășurat între 23 și 26 mai. Noul Parlament și Comisia Europeană vor stabili direcția UE pentru următorii cinci ani.