Sport

Cine este vedeta naţionalei Rusiei la EURO 2018 de handbal feminin! Daria Samokhina, pericolul numărul 1 pentru România

14.12.2018 | 17:53
Cine este vedeta nationalei Rusiei la EURO 2018 de handbal feminin Daria Samokhina pericolul numarul 1 pentru Romania

Daria Samokhina este vedeta naţionalei Rusiei la EURO 2018 de handbal feminin din Franţa. Extrema stânga de 28 de ani este cea mai bună marcatoare a selecţionatei antrenate de Evgheni Trefilov la Campionatul European, cu 26 de goluri marcate în 42 de meciuri. România – Rusia se va juca vineri, de la ora 18:30, în semifinalele EURO 2018 de handbal feminin.

Handbalista de la HC Astrakhanochka are un procentaj de reuşită de 61% la Campionatul European de handbal feminin din Franţa. Daria Samokhina a marcat de 14 ori de la 7 metri şi ar putea să fie principalul pericol pentru defensiva echipei naţionale a României. Jucătoarea de 28 de ani este urmată în topul celor mai bune marcatoare ale Rusiei de Daria Dmitrieva, cu 24 de reuşite, şi Anna Viakhireva, cu 23 de goluri.

Vedeta naţionalei Rusiei la EURO 2018 de handbal feminin, performanţe modeste în meciurile cu România din preliminarii

Daria Samokhina, vedeta naţionalei Rusiei la EURO 2018 de handbal feminin, a întâlnit selecţionata României în preliminariile pentru turneul final din Franţa. În martie, cele două reprezentative s-au duelat pentru calificarea la Campionatul European. La Togliatti, rusoaicele au învins, scor 30-25, handbalista de 28 de ani a marcat cinci goluri, fiind a doua cea mai bună marcatoare a selecţionatei antrenate de Evgheni Trefilov.

Daria Samokhina, vedeta naţionalei Rusiei la EURO 2018 de handbal feminin. Handbalista a marcat 26 de goluri în Franţa
Daria Samokhina, vedeta naţionalei Rusiei la EURO 2018 de handbal feminin. Handbalista a marcat 26 de goluri în Franţa

În retur, România a învins Rusia, scor 26-25, iar Daria Samokhina a marcat doar patru goluri în poarta selecţionatei antrenate de Ambros Martin. Înaintea meciului de la Paris, selecţionerul româncelor a susţinut că nu este timp pentru tactici noi. “Nu avem timp pentru tactici noi, vom încerca să supraviețuim mâine. Ne vom lupta ca leii și vom încerca să fim agresivi în apărare și să ne creăm ocazii. Trebuie să funcționeze bine și defensiva și atacul, dar prin defensivă să preluăm inițiativa, mai ales că ei sunt o echipă ofensivă. Nu poți să joci gol la gol cu o echipă care înscrie atât de mult”, a declarat Ambros Martin la conferinţa de presă premergătoare meciului România – Rusia.