News

Cine îi ia locul lui Liviu Dragnea în Parlament. Este vorba despre un PSD-ist din Teleorman

27.05.2019 | 21:06
Petre Cioabă îl va înlocui pe Dragnea în funcția de președinte al Camerei Deputaților Sursa foto: liberinteleorman.ro
Liderul PSD, Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare și prin urmare, locul său de la conducerea partidului va rămâne vacant. Totodată, și locul său de la Camera Deputaților a rămas liber. Locul va fi ocupat tot de un teleormănean.

Camera Deputaților caută președinte. Cine va fi acesta

Președintele Partidului Social Democrat a ocupat și funcția de președinte la Camera Deputaților. După ce magistrații au decis sentința în cazul în care era urmărit penal, Dragnea a lăsat locul vacant. Așadar, cel care va ocupa această funcție este un deputat PSD de Teleroman, tot de unde și Dragnea.

Prin urmare, următoare persoană afalată pe lista partidului condus până astăzi de Dragnea este un deputat PSD de Teleorman. Petre Cioabă, în vârstă de 72 de nai, va ocupa pentru restul mandatului care se va încheia în anul 2020, funcția de președinte a Camerei Deputaților. Cioabă este de profesie economist și în prezent ocupă juncția de consilier județean social – democrat.

Cioabă este și președintele organizației de pensionari a PSD Teleorman, precum și secretar la ONG-ul ”Mișcarea Civică Reală Alexandria”. Acesta s-a născut în Alexandria, județul Teleorman unde a trăit toată viața sa.
Cioabă, în vârstă de 72 de ani are o declarație de avere impresionantă
Petre Cioabă este tot din Teleroman, la fel ca Dragnea și va ocupa funcția de președinte la Camera Deputaților
Sursa foto: hepta.ro

Declarația de avere a noului președinte al Camerei Deputaților

Petre Cioabă a trecut în declarația de avere, pe care a completat-o în anul 2018, un teren agricol în orașul Alexandria, cu o suprafață de 1 ha, veniturile pe care le încasează ca administrator zonal de la primăria orașului, adică 4.600 de lei / an. Deputatul PSD a trecut în declarația de avere și salariul pe care îl încasează soția sa ca profesor la o școală sanitară postliceală, fiind vorba de suma de 18.000 de lei / an.

Pe lângă veniturile din salarii mai sunt trecute în declarația de avere și pensiile celor doi soți. Cioabă primește o pensie de 20.200 de lei / an, iar soția 20.100 de lei / an. Tot la categoria venituri mai sunt trecute indemnizația de consilier județean de 9.700 de lei/an și alte sume pe care Cioabă le încasează datorită faptului că este membru în consilii de administraţie la firma SC COMALEX S.A. (8.400 de lei/an), Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Teleorman (4.200 de lei/an) şi Casa de Sănătate Teleorman (900 de lei/an).