News

Cine îl va întâmpina pe Papa Francisc la Iași. Suveranul Pontif va vorbi cu o familie cu 28 de membri

31.05.2019 | 19:05
Cine il va intampina pe Papa Francisc la Iasi Suveranul Pontif va vorbi cu o familie cu 28 de membri

Papa Francisc va pleca mâine, pe 1 iunie, la Iași, în inima Moldovei unde va fi întâmpinat de peste 70.000 de oameni care s-au înscris pe liste. Klaus Iohannis, președintele țării va fi și el prezent, precum și numeroși pelerini care fac această călătorie pe jos.

Cine îl va aștepta la Iași pe Papa Francisc și la ce evenimente va lua parte

Suveranul Pontif va fi așteptat pe 1 iunie, sâmbătă, la Iași, de 200 de coriști de la șase coruri din oraș care vor interpreta inmul special compus pentru acest eveniment major. În curtea Episcopiei Romano-Catolice din Iași a fost amplasată o statuie a Mântuitorul Isus Cristos pe care Papa Francisc o va binecuvânta și ulterior, statuia va fi amplasată într-un spațiu public din Iași. Lângă statuie se va ridica și o bornă care va marca locul de unde credincioșii vor pleca în cel mai cunoscut pelerinaj din lume, Camino de Santiago de Compostela. Pelerinajul se face pe jos și se încheie la catedrala care poartă exact același nume ca și pelerinajul, În Spania.

„Este un pelerinaj pe care foarte mulți oameni din lume îl fac pe jos. Va fi o binecuvântare, ca persoanele care pornesc pe un astfel de drum să se simtă mereu împliniți, eliberați și fericiți”, a declarat Petru Gherghel, episcopul catolic de Iași.

Autoritățile au pregătit numeroase evenimente speciale pentru a marca vizita Suveranului Pontif care va începe la Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină”, din Iași, locul unde le va vorbi celor 800 de bătrâni și bolnavi din toată Dieceza de Iași și-i va binecuvânta pe aceștia. Papa se va închina unei icoane catolice de 200 de ani, Sfânta Maria cu pruncul Isus în brațe. Icoana veche este adusă special pentru acest eveniment de la Sanctuarul Marian de la Cacica și a fost sfințită de însuși Suveranul Pontif în anul 2014.

Suveranul Pontif va pleca mâine spre Iași, iar duminică se va afla la Blaj
Suveranul Pontif se află la Catedrala Sf. Iosif unde ține alături de Patriarhul Daniel, Sfânta Liturghie
Sursa foto: captură digi24

Suveranul Pontif va sta de vorbă cu cel mai în vârstă preo din iași, dar și cu o familie care are 28 de membri

Sanctitatea Sa va stat de vorbă cu cel mai bătrân preot din Dieceza de Iași. Anton Bișoc, are 98 de ani și a slujit mai bine de 70 de ani ca preot. În momentul de față, preotul este pensionar, dar reprezentanții Episcopiei Romano-Catolice spun despre el că este foarte implicat în răspândirea credinței. Acesta îi va înmâna Suveranului Pontif o lumânare. „La toate publicațiile catolice, face singur plicurile, pune revistele și alte cărți în ele, și le trimite oamenilor de pretutindeni. Are o listă foarte mare la care trimite în fiecare lună și de multe ori cu bani din pensia sa, din inițiativa sa”, a declarat pr. Adrian Blăjuță, purtător de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice din Iași.

Ulterior, Sanctitatea Sa va merge cu papamobilul pe un traseu bine stabilit de autorități până la scena amplasată în fața Palatului Culturii. Aici se va ruga cu cei prezenți și va sta de vorbă cu un tânăr de 22 de ani. Acesta va aduce în discuție ,,greutățile și bucuriile” pe care le întâmpinî în cadrul familiei, care are în total 28 de membri, din 3 generații.  Pe scenă vor mai urca Ioan (71 de ani) și Elisabeta Bălan (79 de ani), ambii preoți, din Iazul Vechi, comuna Șipote, parohia Săveni, care au crescut 11 copii, opt băieți și trei fete.

 

Tags: