Fotbal international

Cine l-a determinat pe Leo Messi să continue cu Barcelona. Confesiunea de dincolo de mormânt

26.04.2019 | 10:52
Cine la determinat pe Leo Messi sa continue cu Barcelona Confesiunea de dincolo de mormant

Leo Messi a avut un moment în care s-a gândit serios să lase Barcelona și să plece la un alt club, dar în acel moment de cumpănă a existat cineva care l-a determinat să continue pe Nou Camp. Fără acea intervenție foarte probabil că povestea catalanilor ar fi continuat fără personajul principal al ultimului deceniu de succese.

Cine l-a convins în 2014 pe Leo Messi să nu plece de la Barcelona

Cel care a avut și diplomația și forța de a reuși să îl convingă pe Leo Messi că a pleca de pe Nou Camp ar fi o mare eroare și că lucrul cel mai bun pentru el și pentru echipă este să continue împreună nu mai este astăzi printre noi. Și nu mai este nu de puțin timp, ci tocmai din aprilie 2014. Adică s-au împlinit cinci ani de trecerea sa în neființă.

Omul cheie în rămânerea lui Messi la Barcelona a fost antrenorul Tito Villanova. Care a plecat să antreneze echipele de îngeri în ziua de 25 aprilie 2014. La numai 45 de ani Villanova s-a stins pierzând lupta cu o boală nemiloasă localizată la glanda parotidă. A fost ca fotbalist junior al Barcelonei, dar maximum în carieră a a avut câteva apariții pentru Celta Vigo și Mallorica.

Leo Messi a fost convins de muribundul Tito Villanova să continue
Leo Messi a fost convins de muribundul Tito Villanova să continue

Villanova a vorbit cu Messi cu șase zile înainte de a muri

Din 2008 a devenit parte din proiectul de antrenoarat pus la cale de președintele Nunez, cu Pep Guardiola principal și Villanova secund. 2008 a fost și anul cel mai prolific din istoria Barcei, cu șase trofee câștigate în Spania și în lume. Celebră a fost o imagine a lui Villanova de la un derby cu Real Madrid în care îl pocnește pe Jose Mourinho.

Lionel Messi la moartea lui Tito Villanova
Lionel Messi la moartea lui Tito Villanova

Din 2012, după plecarea lui Guardiola a fost numit principal, dar a început și bătălia cu cancerul peste numai șase luni. În 2013 a fost nevoit să renunțe la antrenorat și pe 25 aprilie 2014 boala l-a răpus. Fostul său secund, Jordi Roura a povestit în programul radiofonic Sin cocesiones că Tito Villanova l-a chemat la el pe Leo Messi cu șase zile înainte de a muri și a vorbit mai bine de o oră cu el, după ce a auzit că argentinianul dorea să plece. “Nu am fost de față, au vorbit doar ei, dar știu că imediat după acel dialog Messi a anunțat că va continua cu Barcelona”.