Sporturi

Cine sunt cele patru adversare ale României la FedCup. Totul despre echipa stelară a Cehiei

30.01.2019 | 21:14
Cine sunt cele patru adversare ale Romaniei la FedCup Totul despre echipa stelara a Cehiei
ADVERTISEMENT

Cine sunt cele patru adversare ale României la FedCup! Chiar și fără Petra Kvitova, cel mai important nume al campioanelor competiției, Cehia rămâne un adevărat “Dream Team”, o selecționată stelară. Chiar și așa, Simona Halep și compania par a avea destule atuuri pentru a dărâma un mit, pentru că la acest nivel ar putea fi încadrate performanțele reușite de Cehia în ultimii ani.

Cehia este a doua cea mai titrată națională din istoria competiției, cu 11 titluri, depășită doar de SUA, care are 18. Doar că în timp ce americancele au câștigat un singur titlu după 2000, cel din 2017, Cehia are nu mai puțin de șase titluri în ultimii opt ani! Cel de anul trecut a venit chiar după o finală câștigată fără emoții, scor 3-0, cu SUA. Cehia – România, din 9 / 10 februarie, va conta pentru calificarea în semifinalele Grupei Mondiale, iar evenimentul va fi organizat la Ostrava. Gazdele au ales să se ferească de suprafața forte a Simonei Halep, zgura, astfel că se va juca pe hard.

ADVERTISEMENT

Cine sunt cele patru adversare ale României la FedCup! Pliskova rămâne motorul turbo al Cehiei

Karolina Pliskova este numărul unu în echipa Cehiei. Pentru performanțele ei din ultimii ani, inclusiv din perioadele în care Kvitova a lipsit, se poate spune că ea a fost mereu motorul acestei reprezentative. Așa s-a întâmplat și în 2015, când Karolina obținea victorii pe linie în confruntările cu româncele. O jucătoare cu o carieră excepțională, Pliskova are un mare gol în palmares. Nu a câștigat niciun turneu de Grand Slam. Are o singură finală, la US Open, în 2015. A mai jucat și două semifinale, una la Australian Open, în acest an, și una la Roland Garros, în 2017, pierdută chiar în fața Simonei Halep. La junioare, în schimb, Karolina reușea să se impună la Australian Open 2010. Jocul Karolinei se bazează pe serviciul foarte puternic, care o ajută să continue cu lovituri puternice

Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova, cea mai bună echipă de dublu din lume

Barbora Strycova a decis să se retragă din echipa de FedCup a Cehiei, dar asta nu înseamnă un punct în minus pentru adversarele României în proba de dublu. Ba chiar mai mult, Cehia se bazează acum pe o pereche în plină ascensiune, Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova, La 23, respectiv 22 de ani, cele două conduc ierarhia WTA a probei de dublu. În 2018 au câștigat primele două titluri de Grand Slam, primele ale carierei, la Roland Garros și la Wimbledon.

ADVERTISEMENT

Racheta a doua a Cehiei, marea șansă a României

Marea șansă a României pentru o victorie miraculoasă la Ostrava vine cu două victorii împotriva jucătoarei a doua a Cehiei. În condițiile în care Kvitova lipsește, Petr Pala va avea de ales între Katerina Siniakova (38 WTA) și Marketa Vondrousova (73 WTA) pentru meciurile de simplu, alături de Pliskova. Prima este mai bine clasată, dar ar putea fi menajată pentru proba de dublu. Indiferent de alegerea lui Pala, România pornește cu prima șansă pentru a scoate cele două puncte. La care s-ar putea adăuga o victorie a Simonei Halep la Karolina Pliskova.