Fotbal international

Cine transmite la TV România – Croația la EURO U21, primul meci al naţionalei de tineret la Campionatul European 2019

18.06.2019 | 10:49
Cine transmite la TV Romania  Croatia la EURO U21 primul meci al nationalei de tineret la Campionatul European 2019
Cine transmite la TV România - Croația la EURO U21

România debutează la EURO U21, marți seara, de la ora 19:30. Tricolorii lui Mirel Rădoi au meci împotriva Croației, un adversar împotriva căruia putem spera că vom obține un rezultat pozitiv. 

Cine transmite la TV România – Croația la EURO U21

Meciul România – Croația este transmis în direct pe TVR 1 și TVR HD – vezi programul complet. România revine la un Campionat European de tineret după o așteptare de 21 de ani, ultima dată fiind prezentă la turneul final din 1998, pe care de altfel l-a și găzduit. Atunci însă, deși dispunea de o generație cel puțin la fel de talentată, România a dezamăgit crunt, pierzând toate meciurile jucate.

România a picat într-o grupă infernală la ediția din acest an. Pe lângă Croația, ne vom mai măsura forțele cu Anglia, dar și cu Franța. Englezii și francezii sunt cotați cu primele șanse la câștigarea trofeului, în timp ce Croația are un lot de două ori mai valoros decât noi.

Romania e pregatita pentru primul meci de la EURO U21
Romania e pregatita pentru primul meci de la EURO U21

Ca să ajungă în semifinale, România fie trebuie să câștige grupe, fie trebuie să fie ocupanta locului 2 cu cele mai multe puncte strânse. Misiunea se anunță una cât se poate de complicată. Sunt șanse ca patru puncte să nu le fie suficiente tricolorilor ca să ajungă în carul de ași la EURO U21, astfel că o variantă mult mai sigură ar fi aceea în care obținem șase puncte.

Împotriva Croației vom avea un meci decisiv. Avem nevoie de minimum un punct ca să rămânem în cursa pentru calificare, însă victoria ne-ar ajuta cu adevărat. La fel ca România, Croația s-a calificat direct la turneul final, câștigând o grupă din care a mai făcut parte și Grecia. De altfel, cele două naționale au încheiat campania cu același număr de puncte.

România are o cotă de 10.00 să treacă de grupe la casele de pariuri online, bookmakerii anticipând că echipa noastră națională se va clasa pe locul 4 în această grupă. După meciul împotriva Croației, vineri vom juca în fața Angliei, formație pe care am întâlnit-o și într-un joc amical, pierdut cu 1-2. Faza grupelor o vom încheia luni în fața Franței, echipă cu un lot evaluat la 300 de milioane de euro.