Fotbal intern

Cine vine lîngă Negoiţă pentru ca Dinamo să ia titlul

Ionuţ Negoiţă încearcă să salveze Dinamo de unul singur, iar omul de afaceri susţine că a investit în acest an cel puţin 10 milioane de euro, sumă ce a acoperit o parte din datoriile pe...
07.10.2013 | 15:11
Cine vine linga Negoita pentru ca Dinamo sa ia titlul

Ionuţ Negoiţă încearcă să salveze Dinamo de unul singur, iar omul de afaceri susţine că a investit în acest an cel puţin 10 milioane de euro, sumă ce a acoperit o parte din datoriile pe care le avea clubul din Ştefan cel Mare către stat, diverse firme şi jucători.

Dinamo nu a mai avut suficiente resurse financiare pentru a achiziţiona jucători, toţi fotbaliştii din mercato de vară fiind aduşi gratis, cu sume plătite doar agenţilor FIFA şi unora dintre jucători la semnătură. Surse din cadrul clubului susţin pentru FANATIK că Ionuţ Negoiţă a purtat mai multe discuţii cu Cristi Borcea în ultimele luni, iar din vara viitoare se pregătesc surprize mari la nivelul acţionariatului.

Vasile Turcu a anunţat recent că ”Dacă mi se va cere ajutorul, vin să investesc, să ajut Dinamo. Eu l-aş lua şi pe Borcea cu mine şi cred că îl voi convinge să revină!”.

Ce se pregăteşte pentru la vară?

Vasile Turcu a discutat deja cu Cristi Borcea despre intenţia de a reveni, iar primul intenţionează să vorbească şi cu Nicolae Badea. ”Cei trei doresc să reintre în acţionariat, dar fără să-l dea la o parte pe Negoiţă. Vor discuta să vadă cu cîţi bani să vină fiecare pentru ca la anul echipa să se poată bate la titlu!”, au explicat oameni din cadrul clubului.

Borcea, dar şi Badea mai au de primit bani de la Negoiţă pentru acţiunile cedate. Nicoale Badea are de primit şi apartamente din această tranzacţie, care urmează a-i fi oferite la anul. ”Doar în cazul în care construcţia apartamentelor va fi gata la anul pentru că acum lucrările stagnează din lipsă de fonduri”, explică sursele FANATIK. Cum situaţia financiară nu este roz, este posibil ca Negoiţă să fie în imposibilitate de a plăti la termen, ceea ce ar înlesni revenirea lui Borcea şi Badea ca acţionari.

Dacă va accepta implicarea celor trei, Negoiţă o va face cu o singură condiţie: ca el să rămînă majoritar şi să aibă putere de decizie!

Cu Turcu se ceartă pe 1.500 de euro

Ionuţ Negoiţă l-a certat săptămîna trecută pe Vasile Turcu, cînd a auzit că acesta ar vrea să investească iar în Ştefan cel Mare. “Din cîte ştiu eu, el nici nu şi-a plătit loja pe care a luat-o la meciul din primăvară cu Steaua. Măcar atît să facă! La Dinamo trebuie bani mulţi, vorbele sînt uşor de zis, cu faptele e mai greu”, a zis Negoiţă la GSP TV. În primăvară, Turcu a rezervat patru locuri pentru băiatul său şi prietenii acestuia, în valoare de 6.000 de lei. ”De atunci, îl sună mereu un om pus de Negoiţă să-i dea banii. E vorba de doar vreo 1.500 de euro, dar se pare că pentru Dinamo această sumă a ajuns una importantă. Vasile a construit lojele din Ştefan cel Mare din banii lui, bani pe care nu şi i-a recuperat şi de care se foloseşte şi Negoiţă acum!”, spun apropiaţii lui Turcu.