Pariuri sportive

Cel mai TARE fotbalist care admite: ”Sînt HOMOSEXUAL”. A fost coleg cu Marica!

A cîştigat Bundesliga cu Stuttgart în sezonul 2006-2007. A cîştigat medalia de bronz cu Germania la Cupa Mondială din 2006. A jucat finala Campionatului European din 2008, iar ultima oară a...
08.01.2014 | 14:12
Cel mai TARE fotbalist care admite Sint HOMOSEXUAL A fost coleg cu Marica
ADVERTISEMENT

A cîştigat Bundesliga cu Stuttgart în sezonul 2006-2007. A cîştigat medalia de bronz cu Germania la Cupa Mondială din 2006. A jucat finala Campionatului European din 2008, iar ultima oară a jucat în Premier League, la Everton! Acestea sînt datele unui fotbalist peste medie din fotbalul mondial, care admite că este homosexual. El este Thomas Hitzlsperger. E printre puţini oameni care au recunoscut că au alte orientări sexuale faţă de cele obişnuite…

hitz

”E o uşurare să vă spun că sînt homosexual”

S-a retras din activitate acum patru luni. Totodată s-a retras şi din viaţa publică. Acum el se întoarce din nou în public şi admite pentru presa din Germania: ”Recunosc că sînt homosexual, în primul rînd o fac pentru mine, nu pentru public. Este o uşurare să vă spun acest lucru”, a spus Thomas Hitzlsperger.

ADVERTISEMENT

”Am aşteptat pînă m-am retras să recunosc”

Hitzlsperger a vorbit cu revista Time, citată de un ziar din Germania tot ce avea pe suflet: ”Înţeleg discuţia despre homosexualitate este un tabu printre atleţi şi sportivi, am aşteptat pînă cînd m-am retras din activitate să recunosc acest lucru”, a spus neamţul, care a bifat 52 de selecţii pentru naţionala Germaniei.

”Mă simt mai bine în preajma unui bărbat”

Abia în ultimii ani a simţit că îi este mai bine să fie în preajma unui bărbat. ”A fost un proces lung pînă să-mi dau seama că sînt homosexual. În anii recenţi mi-am dat seama de orientarea mea sexuală şi că mi-ar fi mult mai bine dacă aş fi în preajma unui bărbat”, recunoaşte Hitzlsperger cu sinceritate.

ADVERTISEMENT

Cariera lui Hitzlsperger

Hitzlsperger a jucat pentru Bayern Munchen. În 2000 a mers în Premier League, la Aston Villa. Apoi a fost căpitanul lui Stuttgart, timp în care a cîştigat Bundesliga în sezonul 2006-2007. A mai jucat la Lazio în Italia, iar spre sfîrşitul carierei a evoluat pentru Wolfsburg şi Eveton. ”Sînt bucuros că în Germania, Italia şi Anglia homosexualitatea nu este o problemă atît de mare”, spune fostul internaţional al ”Panzerelor”.

Coleg cu Marica la Stuttgart

Între 2007 şi 2010 Thomas Hitzlsperger a fost căpitanul lui Ciprian Marica la Stuttgart. Cei doi au jucat o mulţime de meciuri împreună, însă în acea perioadă nimeni nu ştia că Hitzlsperger era homosexual.

ADVERTISEMENT

”Nu mi-a fost niciodata ruşine de cine sînt, dar nu a fost uşor să stai la o masă cu alţi 20 de bărbaţi şi să auzi glume cu gay. Îi laşi să spună ce vor, atît timp cît sînt glume amuzante şi nu insultătoare”

743411_w2