Culmea nesimţirii! NAŞUL şi-a tras PRIMĂ DUPĂ EŞEC!

Mircea Sandu şi-a părăsit biroul de preşedinte al FRF în urmă cu două luni, dar efectele activităţii sale, una falimentară pentru fotbalul românesc, încă se mai resimt. Aproape...
06.05.2014 | 00:03
Culmea nesimtirii NASUL sia tras PRIMA DUPA ESEC

Mircea Sandu şi-a părăsit biroul de preşedinte al FRF în urmă cu două luni, dar efectele activităţii sale, una falimentară pentru fotbalul românesc, încă se mai resimt. Aproape săptămînal apar noi elemente despre dezastrul pe care fostul şef al fotbalului şi colaboratorii săi l-au făcut în anii pe care i-au petrecut la conducere. FANATIK vă dezvăluie un nou episod care, în alt context, ar fi fost considerat pamflet, mai ales date fiind personajele. Din păcate pentru bugetul FRF, povestea este total autentică, iar paguba produsă de cel supranumit „Naşu’” şi gaşca sa a sărăcit fotbalul românesc de circa 50.000 de euro.

Mihalache a fost iniţiatorul

Dar să intrăm în problemă. La finalul anului trecut, microbiştii din România trăiau o nouă deziluzie, atunci cînd naţionala nu reuşea să treacă de Grecia în barajul pentru calificarea la Cupa Mondială şi rata a patra competiţie de acest gen la rînd. Oamenii s-au îndreptat împotriva lui Victor Piţurcă, iar curentul împotriva lui a fost dirijat abil şi de Mircea Sandu, cel care nu a ratat ocazia ieşirilor publice şi l-a „înţepat” permanent pe selecţioner pentru alegerile sale. În spatele cortinei, „Naşu’” pregătea un nou „tun” sau, poate, pentru nivelul său, doar o mică „atenţie”. Astfel, Dumitru Mihalache, directorul Departamentului de Competiţii al Federaţiei, a întocmit un referat prin care o listă de angajaţi ai FRF, în frunte cu Mircea Sandu, să fie premiaţi pentru organizarea bună a barajului cu Grecia!

De la „Meche”, pentru „Naşu’”, 10.000 de euro!

Iar bonusurile propuse de Mihalache nu au fost tocmai modice, ele ridicîndu-se pînă la pragul de 10.000 de euro de persoană. Acesta, vîrful, a fost atins doar de Mircea Sandu. Lista a fost însă bogată, iar fostul şef al FRF a fost urmat de Adalbert Kassai, cu 9.000 de euro, Sandu Voinea, cu 5.000 de euro, plus alte circa 20 de persoane, premiate cu sume cuprinse între 200 şi 1.500 de euro. Ajunsă “la aprobat”, lista nu doar că nu a fost contestată de nimeni şi votată cu rapiditate, dar membrii forului care guvernează fotbalul românesc au gîndit că jena lui Mihalache, cel care nu se trecuse şi el pe listă, nu trebuie să-l lipsească pe acesta de bonusul “binemeritat” şi i-au acordat şi acestuia o premiere de 9.000 de euro! Totalul, o sumă în jurul a 75.000 de euro.

Pe tricolori i-au „ars”

Parcă pentru a ilustra cît mai elocvent lipsa de scrupule a oamenilor care au condus fotbalul pînă pe 5 martie 2014 trebuie reamintită şi lejeritatea cu care federalii au tratat subiectul primelor promise jucătorilor pentru calificarea la barajul cu Grecia. Înaintea ultimelor meciuri din cadrul grupei preliminare, Mircea Sandu a discutat cu liderii „tricolorilor” şi le-a promis acestora un bonus total de 250.000 de euro pentru accederea în play-off şi 3,5 milioane de euro pentru participarea la Mondialul din Brazilia.

Totuşi, chiar înainte de barajul cu Grecia atmosfera s-a alterat chiar din cauza acestor bani. Căpitanul Răzvan Raţ a „amendat” într-un interviu oferit pentru Gazeta sporturilor atitudinea lui Mircea Sandu: „Jucătorii echipei naţionale sînt nemulţumiţi de atitudinea FRF. Ne-am cerut doar drepturile care ne-au fost promise. Sumele de la federaţie nu sînt o avere, nu venim să ne îmbogăţim la lot, e vorba doar de recompensa efortului depus pentru a ajunge la baraj”. Aceasta, cu siguranţă, fiind şi o cauză pentru necalificare. Poate nu cea mai importantă, dar una care a produs frustrările specifice unei promisiuni de ordin financiar neonorate.

P: Pariaza LIVE cu Unibet. Bonus de 150 ron la înregistrare!