Fotbal intern

Clasamentul grupei şi calculele pentru locul 1 după România – Serbia 0-0! Tricolorii au căzut pe trei

14.10.2018 | 23:52
Clasamentul grupei României. Serbia e lider, cu 8 puncte şi dacă va bate Muntenegru acasă va face un pas mare spre câştigarea grupei

Serbia continuă să conducă în clasamentul grupei 4 a Diviziei C din Liga Naţiunilor în urma rezultatului de egalitate, 0-0, înregistrat la Bucureşti, în meciul cu România. “Plavii” sunt neînvinşi după patru partide, în care au obţinut două victorii şi două egaluri, ambele în compania României. Ei rămân marii favoriţi la câştigarea grupei, pentru că ultimele două meciuri le vor susţine pe teren propriu, cu Muntenegru, pe 17 noiembrie şi trei zile mai târziu cu codaşa grupei, Lituania.

UPDATE, ora 23:52. În celălat meci al grupei, Muntenegru a învins cu 4-1 în Lituania și a urcat pe locul doi în grupă. Mugosa 10, 45, Kopitovic 35, respectiv Zoric, 86, au marcat pentru naționala ex-iugoslavă. Pentru gazde, golul de onoare a fost marcat de Baravykas, în prelungiri. După acest rezultat, Muntenegru a acumulat 7 puncte, unul mai puțin decât liderul Serbia și unul peste România.

CLASAMENT:

Pe 17 noiembrie se joacă Serbia – Muntenegru și România – Lituania, iar 3 zile mai târziu se încheie faza grupelor cu Serbia – Lituania și Muntenegru – România.


Serbia a învins cu 1-0 în Lituania şi cu 2-0 la Podgorica, în Muntenegru, dar nu a putut câştiga nici unul dintre cele două jocuri cu România. După un spectaculos 2-2 la Belgrad a urmat remiza albă de pe Arena Naţională, dar în condiţii speciale, cu “tricolorii” rămaşi în zece, după eliminarea lui Gabi Tamaş, fază la care sârbii au primit penalty, ratat de Duşan Tadic.

Care sunt calculele pentru câştigarea grupei României

Serbia are 8 puncte din patru meciuri. Momentan, pe locul secund se află naţionala României, 6 puncte, neînvinsă în patru jocuri, dar cu o singură victorie, în Lituania, şi aceea cu multă şansă, în prelungirile partidei, cu 2-1 şi trei remize: 0-0 cu Muntenegru, 2-2 şi 0-0 cu Serbia. Pe locul 3 se află Muntenegru, care are 4 puncte, din egalul de la Ploieşti, cu România şi victoria cu 2-0 acasă în faţa Lituaniei. Cu trei puncte, posibile, la Vilnius, Muntenegru ar face 7 puncte şi ar trimite România pe locul 3.

Mai sunt două etape până la final. Pe 17 noiembrie se joacă Serbia – Muntenegeru şi România – Lituania. Pe 20 noiembrie Serbia – Lituania şi Muntenegru – România. Serbia este favorită la câştigarea grupei şi va termina pe locul 1, dacă va câştiga cele două meciuri pe care le va juca pe teren propriu. Ar face 14 puncte şi nu ar mai putea fi ajunsă de România, care mai poate face maxim 12 puncte, cu condiţia să bată în ambele jocuri.

Multe depind de meciul Serbia – Muntenegru

Foarte multe depind de rezultatul meciului de la Belgrad dintre Serbia şi Muntenegru. Dacă Muntenegru va face egal şi România va bate Lituania cele două echipe vor fi la egalitate de puncte înaintea ultimei etape. Însă România va juca un meci foarte greu în ultima etapă, în Muntenegru, care în cazul unui succes al Muntenegru în Serbia poate deveni extrem de important pentru soarta grupei

Clasamentul grupei României. Serbia s-a impus cu 2-0 în Muntenegru (foto). Cu victorie la Belgrad Serbia ar fi ca şi calificată
Clasamentul grupei României. Serbia s-a impus cu 2-0 în Muntenegru (foto)
Tags: