Premier League

Portarul naţionalei Chile, Claudio Bravo, gest de omenie absolut fabulos. Şi alte personalităţi din lumea sportului au făcut astfel de fapte

02.08.2019 | 17:03
Portarul nationalei Chile Claudio Bravo gest de omenie absolut fabulos Si alte personalitati din lumea sportului au facut astfel de fapte

Portarul naţionalei Chile, Claudio Bravo, este doar rezervă la Manchester City, în urma brazilianul Ederson, însă, cu siguranţă, este titular într-o echipă a oamenilor de mare nobleţe sufletească din lumea sportului. Pentru Claudio Bravo, 36 ani, dar şi pentru alte personalităţi din sport fundamental este să fie înainte de orice alături de semenii aflaţi în mare suferinţă. Şi acest lucru reprezintă cea mai mai mare victorie nu a carierei, ci a omului Claudio Bravo.

Claudio Bravo, campion la omenie. Şi alte personaje din lumea sportului au făcut la fel

Totul a plecat de la o simplă cerere a unui tricou de portar de către un puşti din ţara sa. Copilul avea idol pe Claudio Bravo şi după ce devastatoarele incendii care au avut loc în 2017 în această ţară sud.-americană au produs moartea a 11 persoane, distrugerea a 1000 de clădiri de locuinţe şi o imensă suprafaţă de pământ.

Puştiul este unul dintre locuitorii din Santa Olga, situată la 300 de kilometri de capitala Santiago, care au avut teribil de suferit de pe urma incendiilor şi care odată locuinţa distrusă a fost nevoit împreună cu familia să se transforme într-un copil al străzii. Claudio Bravo şi soţia sa au sosit în zonă, au văzut situaţia şi au decis să se implice serios. I-au dat tricoul copilului, fără a spune cuiva ce urmează să facă.

Claudio Bravo a construit patru case. Aceasta este una dintre familiile care a început o viaţă nouă

Casele lui Gigi Becali de la Vadu Roşca

Cei doi au analizat bine situaţia din zonă şi într-un deplin anonimat au cumpărat patru case pentru familii rămase pe drumuri de la calamităţile naturale. Dacă bunicul copilului nu ar fi dezvăluit cine este îngerul care le-a schimbat viaţa povestea ar fi rămas numai a lui Claudio Bravo. Dar chilianul este doar unul dintre cei care s-au implicat în acţiuni caritabile după catastrofe ale naturii.

Rafael Nadal a participat la refacerea localităţii natale Palma de Mallorca după inundaţii teribile

Rafael Nadal a şi muncit la lopată în localitatea sa natală, Palma de Mallorca, după ce inundaţiile au lovit puternic Insulele Baleare, iar la noi exemplul cel mai bun este al finanţatorului FCSB, Gigi Becali, care a construit pentru localnicii din satul Vadu Roşca o mulţime de case după inundaţiile teribile care au lovit zona Moldovei. Numai că faptele bune ale lui Gigi Becali nu au avut efectul scontat, mulţi dintre sătenii care au beneficiat de acest ajutor, vânzându-şi mai târziu casele!

Gigi Becali a construit o mulţime de case pentru sinistraţii de la Vadu Roşca, pe care aceştia le-au vândut!
Tags: