Fotbal international

Claudiu Keşeru: Messi şi Ronaldo vor avea câte 6 Baloane de Aur. Cine e favoritul atacantului român

Claudiu Keşeru a analizat calităţile şi defectele celor mai buni doi jucători ai lumii din ultimii ani, argentinianul Leo Messi, de la Barcelona şi portughezul Cristiano Ronaldo, de la Real...
03.11.2017 | 10:21
Claudiu Keseru Messi si Ronaldo vor avea cate 6 Baloane de Aur Cine e favoritul atacantului roman

Claudiu Keşeru a analizat calităţile şi defectele celor mai buni doi jucători ai lumii din ultimii ani, argentinianul Leo Messi, de la Barcelona şi portughezul Cristiano Ronaldo, de la Real Madrid. El a reuşit să facă in scurte cuvinte caracterizari foarte precise ale celor doua staruri, exprimându-şi şi către care dintre ei se îndreaptă votul său.

Claudiu Keşeru, golgeterul celor de la Ludogoreţ Razgrad, a fost invitat de siteul Eu sunt 12 să facă o paralelă între cel mai buni doi jucători din lume din ultimii ani, Cristiano Ronaldo şi Leo Messi. Pe baza unui chestionar de 12 întrebări, internaţionalul român a oferit răspunsuri foarte interesante şi foarte precise, astfel încât a reuşit o radiografie la obiect despre cele două vedete.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

În opinia lui Keşeru anul acesta şansele lui Messi de a-l depăşi pe Cristiano sunt foarte mici, dar la finalul carierelor nu va exista între ei unul care să aibă mai multe Baloane de Aur în palmares, ambii urmând a se opri la cifra 6. Ceea ce Messi are clar peste Ronaldo este un al şaselea simţ, incredibil, a modului în care anticipează desfăşurarea fazelor. În schimb Ronaldo îi este superior argentinianului prin foame de performanţe şi putere de muncă.

Claudiu Keşeru crede că Messi va avea mai multe goluri în carieră decât CR7

Diferenţele dintre cei doi sunt evidente. Cailtăţile lui Ronaldo sunt un mental foarte puternic şi munca fără oprire, în timp ce la Messi vorbim de un artist care impresionează prin neaşteptatele schimbări de direcţie, care destabilizează adversarii.  Cu toate acestea, Keşeru îl are favorit pe cel care a avut mai puţin talent, adică pe lusitan, pentrui că este impresionat de munca depusă de Ronaldo la fiecare meci.

Claudiu Keseru despre Messi si Cristiano Ronaldo. Cine e mai bun

Într-un top 5 al celor mai buni jucători din lume în ultimul sfert de veac (25 ani) nici unul dintre ei nu se află pe primul sau măcar pe al doilea loc în opinia internaţionalului român! Pentru acesta TOP 5 îi are în ordine pe brazilianul Ronaldo, Zidane, Cristiano, Messi şi Ronaldinho. Însă un alt brazilian, Neymar, va fi cel care le va întrerupe rivalitatea la Balonul de Aur. Dacă ar fost posibil să joace în aceeaşi echipă Ronaldo ar fi marcat mai mult şi Messi ar fi pasat decisiv de mai multe ori. Ronaldo nu ar putea juca vreodată la Barca, pentru că nu au un joc atât de direct, cum este obişnuit el, dar Messi la Real ar fi mers, pentru că la Real există o alternanţă a jocului poziţional cu cel de contraatac. În fine, pentru Keşeru, cel care va avea mai multe goluri marcate la final de carieră va fi Messi, pentru că este mai tânăr (Ronaldo are 32 de ani, Messi cu doi mai puţin).