Fotbal intern

Claudiu Niculescu, TOP 5 momente antologice la Dinamo! VIDEO cu golul de poveste marcat în poarta lui Real Madrid

13.10.2018 | 16:17
Claudiu Niculescu a câștigat trei titluri de campion pentru Dinamo București

Claudiu Niculescu nu traversează cea mai bună perioadă. A fost numit antrenor la Dinamo în urmă cu 20 de zile și acum conducerea din Ștefan cel Mare se chinuie să scape de fostul atacant pentru a-i face loc lui Mircea Rednic. Un favorit al tribunelor, Niculescu a scris istorie de-a lungul timpului în tricoul dinamoviștilor și a bifat câteva momente antologice.

Claudiu Niculescu a reușit să-și adjudece titlul pentru Dinamo de trei ori, de fiecare dată fiind un factor important în vestiar și pe teren pentru haită. 192 de meciuri a bifat fostul atacant pentru echipa din Ștefan cel Mare. De trei ori a luat Cupa României și o dată Supercupa actualul antrenor al câinilor.

Claudiu Niculescu, TOP 5 momente antologice la Dinamo!

Nu o dată și-a arătat atașamentul față de Dinamo. Claudiu Niculescu a fost la un pas în 2003 să semneze cu o rivală a câinilor, Rapid, dar acesta a fugit pur şi simplu din cantonamentul giuleştenilor pentru a a ajunge la o nouă înțelegere cu gruparea din Ștefan cel Mare.

Cu un an înainte, Claudiu Niculescu făcea înconjurul lumii după un gol de poveste marcat pentru Dinamo. Atacantul a înscris în amicalul de lux Real Madrid – Dinamo cu un șut senzațional de la distanță care a propulsat mingea direct în vinclul porții lui Iker Casillas.“Golul cu Real Madrid cred rămâne cel mai frumos din cariera mea, deși nu este cel mai important, pentru că a fost vorba de un joc amical. Am închis ochii și am dat la poartă, pentru că nu am vrut să dau neapărat acolo, în vinclu. Am alergat toți ca disperații să schimbăm tricourile cu vedetele Realului, eu îl am pe cel al lui Guti. O să-mi amintesc toată viața de acest meci, pentru că Real tocmai luase Champions League, iar în ziua aceea semnase Ronaldo ‘dințosul’. În tribună erau Figo și Roberto Carlos, ușor accidentați, iar pe teren au jucat Zidane, Casillas, Hierro, Helguera, dar și celebrul cuplu de atacanți Raul-Morientes”, a declarat în trecut, Claudiu Niculescu pentru o televiziune de sport.

A bătut-o pe Steaua la zi de sărbătoare

În 2007, Steaua era călcată în picioare de Dinamo chiar pe Ghencea într-o partidă încheiată cu un scor neverosimil, 4-2 pentru câini. Claudiu Niculescu marca de două ori și învingea fără drept de apel marea rivală.

Mai mult de atât, în cupele europene, Claudiu Niculescu a înscris 18 goluri pentru Dinamo, reușind astfel să-l depășească pe legendarul Dudu Georgescu în clasamentul celor mai buni marcatori pentru Dinamo în Europa.

  • 93 de goluri a marcat Claudiu Niculescu pentru Dinamo