Sport

Cele mai ciudate clauze din lumea transferurilor! Ce au cerut fotbaliștii înainte să semneze contracte de top

Marile echipe de fotbal ar da orice ca să semneze jucători de top, inclusiv să accepte la masa negocierilor cele mai ciudate solicitări ale fotbaliștilor.
12.03.2022 | 11:17
Cele mai ciudate clauze din lumea transferurilor Ce au cerut fotbalistii inainte sa semneze contracte de top
ADVERTISEMENT

De cele mai multe ori, cluburile fac tot efortul pentru ca a obține jucătorii pe care și-i doresc. În unele situații, fotbaliștii au dorințe bizare atunci când negociază o clauză în contract, dar cluburile sunt dispuse să le accepte.

Pentru Neymar, fanii sunt cei mai importanți

Brazilianul a semnat un nou contract cu Paris Saint-Germain în luna mai a anului trecut. Acest contract include, pe lângă cei 31 de milioane de euro pe sezon, și clauza potrivit căreia Neymar „să aibă amabilitatea de a saluta fanii înainte și după fiecare meci”.

ADVERTISEMENT

Potrivit El Mundo, atacantul lui PSG câștigă aproximativ 480.000 de euro pe lună pentru că este „prietenos și disponibil pentru fani”.

Cum să îmbini viața de noapte cu cea de fotbalist? Știe Ronaldinho

Fostul jucător brazilian a semnat pentru clubul Flamengo, după ce a plecat de la AC Milan, în 2011. Potrivit beIN Sports, Ronaldinho a cerut în contractul său o clauză de „club de noapte”.

ADVERTISEMENT

Potrivit acesteia, clauza îi permitea fostului câștigător al Balonului de Aur să se bucure de viața de noapte din Brazilia de două ori pe săptămână. Un an mai târziu, el și-a anulat contractul invocând o dispută privind salariile neplătite.

Mario Balotelli a avut grijă de fratele său

Contractul lui Balotelli cu Marseille a expirat în vara lui 2019. Potrivit ziarului spaniol Marca, el a fost aproape să semneze pentru Flamengo.

ADVERTISEMENT

Un lucru a stat în cale: neacceptarea din partea clubului a solicitării lui Balotelli. Pentru a semna contractul, atacantul cerea ca Flamengo să-l transfere pe fratele său mai mic, Enock, și să-i permită acestuia să joace pentru clubul afiliat, Boavista.

Cum a fost păcălit Giuseppe Reina de Bielefeld

Reina a semnat în 1996 cu Arminia Bielefeld introducând în contractul său o prevedere destul de profitabilă pentru el, dar dezavantajoasă pentru club. El solicita ca pentru fiecare an de contract, clubul să-i construiască o casă.

ADVERTISEMENT

Zis și făcut! Pentru că nu a fost destul de clară prevederea fotbalistului, Bielefeld a reușit să-i îndeplinească dorința ocolind angajamentul costisitor.

Așadar, clubul i-a construit o casă din LEGO pentru cei trei ani în care a jucat, pentru că Reina nu a precizat și dimensiunea casei.

Samuel Eto’o a făcut naveta pe banii clubului

Samuel Eto’o a plecat de la Inter Milano, în 2011, și s-a alărturat clubului rus Anzhi Makhachkala, dar, cu toate acestea, fotbalistul a vrut să locuiască mai degrabă la Moscova, oraș aflat la mai bine de 1.600 de kilometri distanță.

Așadar, atacantul a avut în contractul său o clauză prin care o companie aeriană privată să-l ajute să facă naveta între capitala Rusiei şi Makhachkala, oricând avea nevoie.

Daniel Agger voia să fie „cap de afiș”

Când fostul jucător al lui Liverpool s-a întors la Brondby, a cerut o clauză destul de bizară în contract. Potrivit acesteia, fundașul cerea să se pună un afiș cu el în jurul stadionului de fiecare dată când Brondby joacă acasă. Acest lucru era valabil chiar și pentru meciurile în care Agger nu juca.

ADVERTISEMENT
Tags: