Premier League

Cluburile din Premier League nu vor să joace pe stadioanele care au fost folosite drept centre pentru coronavirus

10.05.2020 | 15:47
Cluburile din Premier League nu vor sa joace pe stadioanele care au fost folosite drept centre pentru coronavirus
ADVERTISEMENT

Premier League se străduie să revină în acţiune în luna iunie, însă nici până acum cluburile nu au reuşit să se pună de acord asupra modului în care va fi reluat sezonul.

Watford, Brighton şi Aston Villa continuă să se opună reluării sezonului

Încă există grupări care se opun categoric continuării acestei ediţii de campionat, Watford, Brighton, care are nu mai puţin de trei jucători depistaţi pozitiv şi intraţi imediat în carantină, şi Aston Villa, singura dintre cele trei echipe aflată pe poziţie retrogradabilă.

ADVERTISEMENT

Cert este că dacă vor exista cele 14 voturi necesare pentru reluarea campionatului, acest lucru se va face aproape sigur cu partide care vor avea loc pe terenuri neutre.

Opt stadioane au fost alese pentru meciuri

Problema este însă că există cluburi care îşi manifestă teama şi neîncrederea pentru a-şi duce jucătorii şi staff-urile tehnice şi medicale pe stadioane care au funcţionat pe durata pandemiei drept centre anticoronavirus.

ADVERTISEMENT

Fără a fi nimic oficial, reprezentanţii Federaţiei s-au oprit la un număr de opt stadioane pe care ar urma să se desfăşoare cele 92 de jocuri rămase din acest sezon.

Etihad Park continuă să fie un puternic centru anticoronavirus

Acestea ar fi „Saint Mary” din Southampton, „Old Trafford”, stadionul lui Manchester United, „Villa Park” din Birmingham, „Emirates Stadium” al lui Arsenal, „Olympic Stadium London”, adică stadionul lui West Ham United, „King Power” din Leicester, „Etihad Park”, stadionul lui Manchester City, şi „Albion Amex” din Brighton.

ADVERTISEMENT

Teama celor care spun că e periculos să joci pe stadioane utilizate ca şi centre anti COVID-19 pare totuşi întemeiată. La ora actuală, „Etihad Park” pare mai degrabă spital, cu 350 de cadre sanitare prezente zilnic şi cu peste 1.000 de teste efectuate la fiecare 24 de ore.

Şi „Old Trafford” a intrat în lupta cu COVID 19

Şi pe „Old Trafford” au fost montate câteva unităţi mobile pentru efectuare de teste. Acelaşi lucru este valabil şi pentru stadionul lui Brighton.

ADVERTISEMENT

Karen Brady, de la West Ham United, spune că va fi o muncă teribilă dezinfectarea tuturor instalaţiilor de la stadionul Olimpic şi va încerca să realizeze inclusiv dezinfectarea gazonului.

ADVERTISEMENT