Video. Shilton nu îl iartă pe Maradona pentru golul marcat cu mâna

Sorin Dumitrescu   
in Fotbal international
05/02/2018, 20:54
Video. Shilton nu îl iartă pe Maradona pentru golul marcat cu mâna GALERIE FOTO

La Mondialul din 1986, din Mexic,  pe data de 22 iunie, a avut loc unul dintre cele mai ruşinoase episoade din istoria turneelor finale. În sfertul de finală dintre Argentina şi Anglia, câştigat de sud-.americani cu 2-1, Diego Armando Maradona a fost omul partidei. A deschis scorul în minutul 51 lovind mingea cu mâna peste portarul Peter Shilton, iar apoi, câteva minute mai târziu, a înscris un gol incredibil, după ce a plecat în dribling de la jumătatea terenului.

Portarul de atunci al naţionalei Albionului, Peter Shilton, acum în vârstă de 68 de ani, spune că în iunie trecut a primit o invitaţie de la Maradona, pe care însă a respins-o imediat. După 32 de ani de la acel gol, incredibil validat de arbitru, Shilton nu vrea să îl ierte pe argentinian pentru faptul că a trişat în mod grosolan. În opinia sa fără acel gol Anglia ar fi putut elimina Argentina, care avea să devină campioană mondială.

Au fost căpitani la Argentina – Anglia

“În 32 de ani nu am simţit niciodată dorinţa de a-l întâlni. Pentru mine a fost un gest pe care nu îl voi putea ierta niciodată. Dacă va dori să vorbim, o vom putea face numai după ce îşi va cere scuze pentru faptul că a marcat cu mâna. Altfel, niciodată nu voi mai da mâna cu Maradona, aşa cum am făcut-o înainte de meci, pentru că eram căpitani de echipă”

Însă, judecând după declaraţia lui Diego din cartea sa autobiografică acest moment al recunoaşterii henţului, urmat de prezentarea scuzelor, nu va avea loc niciodată. “Nu regret nici un moment acel gol cu mâna, nu-l voi regreta nici mâine, nici peste 1o sau 20 de ani şi nici măcar pe patul morţii”.

Ştirea MOMENTULUI

Dănciulescu, totul despre refuzul lui Nemec de a merge la FCSB

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.