News

CNAIR a făcut 0 kilometri de autostradă, dar plătește un site cu 10.000 de euro pentru știri pozitive

06.06.2019 | 14:59
CNAIR a facut 0 kilometri de autostrada dar plateste un site cu 10000 de euro pentru stiri pozitive
CNAIR a plătit bani serioși pentru ca DC News, condus de Bogdan Chirieac, să publice doar știri pozitive *foto: cars.ro

Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR), condusă de Narcis Neaga, nu se poate lăuda în șase luni cu niciun kilometru deschis de autostrada. Cu toate acestea, potrivit celor de la newsweek.ro, instituția care se ocupă cu infrastructura plătește aproape 10.000 de euro site-ului DC News, controlat de jurnalistul Bogdan Chirieac.

CNAIR plătește cu bani grei pentru știri pozitive celor de la DC News

CNAIR a cumpărat pe 7 decembrie prin atribuire directă „servicii de consultanță pe comunicare și implementarea strategiei la nivel CNAIR SA”, în schimbul a 43.000 de lei de la firma DC News a lui Bogdan Chirieac. Asta desi Compania Națională are propria Direcție de Comunicare în care lucrează 15 funcționari.

Două zile mai târziu, Narcis Neaga a fost prezent în studioul DC News, acolo unde a acordat un interviu de peste o oră în care s-a lăudat chiar și cu faptul că a construit 100 de kilometri în 2019. Asta desi Institutul Națonal de Statistică a arătat că în 2018 au fost finalizați numai 60 de kilometri. De la data semnării contractului au fost publicate pe site-ul dcnews cel puțin șapte știri pozitive care l-au avut în rol principal pe Narcis Neaga, dar și alte 20 de știri pozitive despre CNAIR. În schimb, nicio știre negativă nu a fost publicată pe site-ul lui Bogdan Chirieac.

CNAIR a plătit bani serioși pentru ca DC News, condus de Bogdan Chirieac, să publice doar știri pozitive
CNAIR a plătit bani serioși pentru ca DC News, condus de Bogdan Chirieac, să publice doar știri pozitive *foto: dcnews.ro

Directorul CNAIR Narcis Neaga își face campanie de imagine după ce a fost pe făraș

Potrivit unui consilier personal CNAIR, aflat sub protecția anonimatului, contractual a fost atribuit exclusive pentru ca Narcis Neaga să beneficieze de o imagine pozitivă. „Dacă se dădeau banii la o televiziune, urlau celelalte. Așa că s-a optat pentru dcnews.ro pentru că acolo este și profesorul Val Vâlcu. Din câte îmi aduc aminte, a lucrat și el la strategia de comunicare. S-a făcut! Dacă vă uitați pe site-ul DC News, o să vedeți doar știri pozitive despre Neaga, deși toată lumea urlă că nu avem drumuri”, a spus acesta, pentru sursa citată.

Narcis Neaga a fost aproape să fie demis din organigrama CNAIR de către premierul Viorica Dăncilă, care i-a cerut socoteală la sfârșitul anului trecut: „Anul acesta noi trebuie să terminăm 100 de kilometri de autostradă. Pe 31 decembrie, şeful companiei de autostrăzi trebuie să vină să spună că îi avem. Dacă nu, pleacă acasă”, spunea șefa guvernului. Cu toate acestea, Neaga a supraviețuit la CNAIR la insistențele lui Liviu Dragnea. Acum, cu Dragnea după gratii, rămâne să vedem dacă Neaga va mai scăpa încă o dată ca prin urechile acului.