Sporturi

“Cocaina m-a ruinat!” Povestea neştiută a tenismenului Dan Evans

28.04.2018 | 16:19
Cocaina ma ruinat Povestea nestiuta a tenismenului Dan Evans
ADVERTISEMENT

Dan Evans a promis că niciodată nu va mai consuma cocaină. Britanicul se pregăteşte acum să revină în circuitul masculin de tenis după suspendarea pe care a primt-o anul trecut.

Evans se întoarce în circuit pentru a juca în calificări la turneul din Glasgow din acest weekend, după ce i-a fost interzis un an să evolueze pentru că rezultatul unui test de anul trecut a ieşit pozitiv. Evans, care va împlini 28 de ani luna viitoare, a declarat: “Este un drog șocant și nu doar în sport – este groaznic în viață. Poate ruina tot. Este cel mai rău lucru pe care l-am făcut vreodată. Din fericire, nu am fost niciodată în poziția în care să am nevoie de ajutor pentru a scăpa de acel drog. Dar nu voi mai lua niciodată. Am terminat definitiv.”

ADVERTISEMENT

Fostul erou al Marii Britanii din Cupa Davis a mărturisit că faptele sale i-au influenţat foarte mult şi pe cei din jurul său, pe prietena lui, Aleah, pe părinţii acesteia, pe mama şi pe sora lui, care au fost dezamăgite când au aflat că Dan consumă cocaină.

Dan Evans, dornic să revină în circuit

Evans este pregătit acum să revină în circuit şi s-a întors pe terenul de tenis în urmă cu două luni. “Nu a fost deloc uşor, am petrecut câteva luni teribile de când am primit interdicţia. Prima parte nu a fost atât de dificilă. A fost ceva nou, pentru că nu mai lucram, nu mai făceam nimic. E frumos până apare timpul mort, iar televiziunea nu ajută prea mult pentru a-ţi umple timpul. Probabil că am fost cel mai rău iubit pe care Aleah l-a avut. Nu aș vrea niciodată ca cineva să treacă prin ceea ce am trecut eu.”

ADVERTISEMENT

Evans, care a atins un maxim al carierei de 41 ATP, doar cu o săptămână înainte de a fi prins, recunoaște că este departe de a fi sigur că se poate întoarce acolo unde a fost. “Am avut îndoieli în fiecare zi și încă mai am dubii. Până când mă întorc unde ar trebui să fiu, vor exista în continuare îndoieli. Este o situație diferită, nimănui nu-i place necunoscutul și eu sunt în necunoscut acum, aș putea spune.”

Tags: