News

Cod portocaliu de vreme severă imediată! ANM anunță descărcări electrice și grindină

15.05.2019 | 15:21
Cod portocaliu de vreme severa imediata ANM anunta descarcari electrice si grindina

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie(ANM) au emis cod portocaliu de vreme severă imediată în județul Maramureș. Meteorologii anunță averse torențiale care vor cumula 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și medii și intensificări alte vântului ce vor lua aspect de vijelie.

Specialiștii ANM au emis cod portocaliu de vreme severă imediată

Fenomenele meteorologice așteptate sunt: averse torențiale care vor cumula 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și medii, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie în județul Maramureș, iar locurile vizate sunt Șomcuta Mare, Ulmeni, Mireșu Mare, Satulung, Remetea Chioarului, Valea Chioarului. De asemenea, cod galben de vreme severă, caracterizat prin furtuni zgomotoase, s-a anunțat și astăzi, 15 mai, până la ora 10, în șapte județe din țară.

Județele vizate de furtuni au fost: Mehedinți, Gorj, Dolj, Caraș-Severin, Vâlcea, Timiș și Hunedoara. Experții meteo anunțau că se vor acumula cantități de apă care vor depăși 40 de litri pe metrul pătrat, iar pe arii restrânse chiar și 60 de litri pe metrul pătrat. Totodată, și pentru Capitală există o informare meteorologică. Instabilitatea atmosferică se va menține până vineri, 17 mai. Chiar dacă temperaturile vor fi normale pentru perioada în care ne aflăm, bucureștenii trebuie să se aștepte la zile mohorâte.

Cod portocaliu de vreme severă imediată! ANM anunță descărcări electrice și grindină
ANM anunță descărcări electrice și grindină

Temperaturile se mențin la valori ridicate

Din cauza umezelii în aer, oamenii ar putea simți că este mai frig, chiar dacă termometrele arată cu totul altceva. Se vor înregistra în mai toate regiunile României ploi, în perioada următoare. De menționat este că meteorologii observă astăzi și mâine o scădere semnificativă a temperaturii în Banat. Așa că, de la 20 de grade Celsius din weekendul trecut, oamenii vor avea doar 14-15 grade Celsius astăzi, iar precipitațiile își vor face simțită prezența pe tot parcursul zilei.