News

Codrin Ștefănescu și trezorierul PSD, Mircea Drăghici, audiați la DNA. Cei doi acuză procurorii de abuz

22.04.2019 | 14:59
Codrin Stefanescu si trezorierul PSD Mircea Draghici audiati la DNA Cei doi acuza procurorii de abuz

Secretarul general PSD, Codrin Ștefănescu, și trezorierul PSD, Mircea Drăghici, sunt audiați luni la DNA, în legătură cu modul în care au fost utilizați banii din subvenția primită de partid de la Autoritatea Electorală de Permanentă.

Codrin Ștefănescu și trezorierul PSD, Mircea Drăghici, sunt audiați luni la DNA

La intrarea la DNA, cei doi au susținut că ancheta procurorilor este ”abuzivă și pe lângă Constituție”. În primă instanță, DNA a informat că au început urmărirea penală împotriva lui Drăghici, acuzat că și-ar fi însușit în scop personal suma de 380.000 de euro din subvenția acordată partidului.

Ștefănescu a susținut că Autoritatea Electorală Permanentă și Curtea de Conturi sunt singurele instituții în măsură să verifice felul în care partidele cheltuiesc banii de la AEP, iar aceste două instituții ”își fac treaba”. „Să te bagi cu bocancii în viața internă a partidului mi se pare un lucru nefiresc. E abuzivă ancheta, modalitatea în care se bagă în viața partidului. (…) Nu aș vrea să se întâmple lucrul acesta nici unui partid de opoziție”, a declarat Codrin Ștefănescu.

Codrin Ștefănescu și trezorierul PSD, Mircea Drăghici, audiați la DNA. Cei doi acuză procurorii de abuz
Cei doi acuză procurorii de abuz

Trezorierul PSD ar fi luat 380.000 de euro pentru a plăti un imobil de 500.000 de euro

Mai mult, el a precizat că ancheta DNA este ”ilegală și pe lângă Constituție”. „Oportunitatea cheltuirii banilor o decide partidul, nu DNA, nu e treaba DNA”, a declarat secretarul general al PSD. Ștefănescu și Drăghici au stat la DNA câteva minute, iar la ieșire Codrin Ștefănescu a spus că are informații că vor fi chemați la DNA mai mulți reprezentanți ai partidului.

În data de 3 aprilie, DNA a anunțat oficial că procurorii au început urmărirea penală împotriva trezorierului pentru delapidare și utilizarea subvențiilor primite de la stat în alte scopuri decât cele care au fost acordate. Conform anchetatorilor, el ar fi luat suma de 380.000 de euro pentru a plăti un imobil de 500.000 de euro.