News

Coloană imensă de mașini pe Autostrada București – Pitești. Șoferii, blocați din cauza lucrărilor de reparație

05.05.2019 | 18:29
Coloana imensa de masini pe Autostrada Bucuresti  Pitesti Soferii blocati din cauza lucrarilor de reparatie

O coloană de trei kilometri s-a format în cursul zilei de duminică, pe Autostrada București-Pitești. În momentul de față se circulă bară la bară, traficul fiind redirecționat pe o singură bandă, anunță Centrul Infotrafic.

Comunicatul transmis de Centrul Infotrafic

Potrivit informațiilor furnizate de Centrul Infotrafic, circulația este îngreunată din cauza lucrărilor ce se desfășoară în timpul zilei, pe podul peste râul Argeș. În aceste condiții, traficul la kilometrul 36 întâmpină dificultăți serioase, din cauza faptului că se desfășoară pe o singură bandă.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, în zona lucrărilor de la kilometrul 36, pe podul peste râul Argeş ( Căscioarele, judeţul Giurgiu), unde traficul este deviat de pe calea 2 (sensul de mers către Bucureşti) pe calea 1 (sensul către Piteşti), se circulă la această oră în condiţii de aglomeraţie, în coloană, pe aproximativ 3 kilometri” , se arată în comunicatul oficial al Centrului Infotrafic, dat publicității în această după-amiază.

Centrul Infotrafic a anunțat noi restricții de circulație pentru șoferi
Centrul Infotrafic a anunțat noi restricții de circulație pentru șoferi

Măsurile luate pentru fluidizarea traficului

Totodată, Centrul Infortrafic a anunțat și o serie de măsuri și restricții pentru șoferi. Acestea vizează fluidizarea traficului în zonă, pentru ca circulația pe Autostrada București-Pitești să se desfășoare în condiții normale.

„În vederea fluidizării traficului, sunt recomandate următoarele rute alternative:

– pentru sensul spre Piteşti: ieşire la km 30 (Palanca) – DJ 401A – Găiseni – Potlogi – DJ 711A şi reintrare pe autostradă la km 49 (Corbii Mari);

– pentru sensul spre Capitală: ieşire la km 44 (Vânătorii Mici) – DN 61 – Crevedia Mare – DJ 601 şi reintrare pe autostradă la km 30 (Bolintin – Vale).

De asemenea, între kilometrii 70 şi 120, circulaţia pe autostradă se desfăşoară în condiţiile unui carosabil umed, fiind semnalată ploaie măruntă.Conducătorii auto sunt sfătuiţi să adapteze în permanenţă viteza condiţiilor concrete de trafic şi de drum şi să crească distanţa de siguranţă între vehicule” , se precizează în comunicatul de presă transmis de Centrul Infotrafic în cursul zilei de duminică.