News

Colonel de poliție, totul despre cazul Gheorghe Dincă! „Are amnezie postinfracțională. O să mai găsim resturi osoase”

17.08.2019 | 08:33
Gheorghe Dincă este arestat din 26 iulie. Sursa foto - facebook

Un colonel de poliție, Andrei Banu, fost şef al Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Prahova a spus totul despre cazul Caracal și profilul lui Gheorghe Dincă. Acesta spune că există un tipar pentru comportamentul criminalului”În acest caz este vorba despre un caz tipic de criminal în serie care a acționat în mod sigur după un anumit mod de operare. Acostarea fetelor, transportul cu mașina până acasă, omorâre.

Colonel de poliție, totul despre cazul Gheorghe Dincă!

La intervale de timp, a căutat să scape de aceste victime prin aceste manopere de ardere prin carbonizare, ardere incompletă, urmată de dezmembrări, după mine o chestie foarte dureroasă și împrăștierea oaselor. Care au rămas au rămas, pe altele le-a dus în altă parte. (…) Gheorghe Dincă este la nivelul ăsta de tip de inteligență primară, o conduită morală, psihică, la el când vă uitați, e închis, foarte greu de pătruns. (…) 

 Acest femur care a fost găsit în pădure este aur, foarte important. Mai repede de luni nu cred că o să apară analizele ADN. E o muncă enormă și la o această presiune medicul legist nu are voie să greșească. Medicul legist stabilește natura și cauza morții. La el, momentul fatal pentru fată a fost telefonul dat, atunci când a omorât-o. Acest mecanism de omorâre a fost și la celălalt caz. Îmi păstrez părerea de 99% că cealaltă fată e Luiza.

Colonel de poliție, totul despre cazul Gheorghe Dincă! Gheorghe Dincă
Gheorghe Dincă a fost audiat în mai multe cazuri de procurori. Sursa foto – facebook

„Are amnezie postinfracțională. O să mai găsim resturi osoase”

Admit totuși, cu foarte mică probabilitate, să nu fie, dar dacă nu e, înseamnă că avem a treia victimă. E dureros ce vă spun, dar așa simt eu că e totuși și fetițele astea se uită de sus să vadă ce facem. El putea șă-și domine fetițele, să facă tot ce vrea cu ele în perioada în care au fost acolo și să aibă timp să-și ascundă urmele. El a intrat în panică și văzând resturi mai mari a început să le împrăștie și să le ducă. Nu putea să se ardă tot, în întregime și părerea mea, și nu cred că greșesc, e că o să mai găsim resturi osoase.

 Înseamnă acea stare după ce comiți infracțiunea. Să intri în panică, să ascunză cadavrele și intervin perioade de uitare și intervine acel fenomen de eternă reîntoarcere. În amnezia lui postinfracțională, criminalul de multe ori vine la locul faptei ca să retrăiască acele activități. El a mers, ca orice criminal, pe ideea că nu le cunoaște. În a doua etapă a mers pe faptul că tot ce a fost acolo a fost, după cum a și recunoscut, raport sexual, le-a omorât cu pumnul. Mentalul lui a fost că dacă le-a carbonizat și nu se găsesc cadavre, nu va fi pedepsit niciodată, o mare eroare. Apoi a încercat să scape de toate oasele, văzând că nu sunt toate calcinate, a precizat Andrei Banu, în direct la România TV.