News

Columbienii se închină la…Maia Morgenstern! Cum arată icoana cu chipul actriței românce

11.04.2019 | 18:04
Columbienii se închină la...Maia Morgenstern!

Maia Morgenstern a rămas în cinematografie drept interpreta unui rol onorant, extrem de solicitant și de greu de jucat, acela al Fecioarei Maria, în pelicula ”Patimile lui Hristos”, regizat de Mel Gibson în anul 2004.

Columbienii se închină la Maia Morgenstern

Mândri de performanța actriței au fost toți românii, dar și columbienii, care o identifică atât de mult cu rolul din film încât au ajuns să nu mai facă diferența dintre cele două. Portretizarea Mariei făcută de Maia în pelicula regizată de Mel Gibson despre ultimele 12 ore din viața lui Iisus a fost mult aclamată și prezentată în publicațiile din întreaga lume, la acea vreme.

Când imaginea a ajuns într-o țară sud-americană, impactul interpretării actriței române a fost atât de mare, încât chipul său a devenit simbol al celei care l-a adus pe lume pe Iisus. Despre situația incredibilă din Columbia, Bogota, a vorbit actorul și directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac, pentru libertatea.ro.

Columbienii se închină la...Maia Morgenstern! Cum arată icoana cu chipul actriței românce
Mândri de performanța actriței au fost toți românii, dar și columbienii, care o identifică mult cu rolul din film

În Catedrala Monserrata se află portrete uriașe cu actrița româncă, alături de icoane uriașe din biserică

Plecat într-o vizită în Columbia, a reușit să prindă în memorie și Catedrala Monserrata, în călătoria sa, iar mare i-a fost uimirea când a văzut portrete uriașe cu Maia Morgenstern, alături de icoanele uriașe care erau în biserică. „Am avut, la un moment dat, o revelație, fiind la Bogota, unde am triumfat cu câteva spectacole.

Columbienii se închină la...Maia Morgenstern! Cum arată icoana cu chipul actriței românce
Maia Morgenstern a rămas în cinematografie drept interpreta unui rol onorant, extrem de solicitant și de greu de interpretat, acela Fecioarei Maria, în pelicula ”Patimile lui Hristos”

Am dorit să vedem una dintre cele mai interesante catedrale, care este pe vârful unui munte, o catedrală catolică. Și acolo, alături de icoanele uriașe care erau în biserică, unde era locul de rugăciune și unde se aprindeau lumânările, erau portretele uriașe ale Maiei Morgenstern din filmul în care a interpretat-o pe Maria”, a povestit Constantin Chiriac.

Tags: