News

Combinații politice la Ministerul Sănătății. Sorina Pintea ar viza primăria Baia Mare după ce a devenit tot mai apropiată de USR

24.09.2019 | 08:02
Combinatii politice la Ministerul Sanatatii Sorina Pintea ar viza primaria Baia Mare dupa ce a devenit tot mai apropiata de USR

Se fac tot felul de combinații în vârful politicii românești. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, este unul dintre personajele despre care se discută pe la colțuri, iar cârcotașii spun că aceasta s-a gândit deja ce va face după ce va părăsi funcția pe care o ocupă acum. Scenariul negru al pierderii alegerilor și implicit al guvernului îi face pe pesediști să își croiască încă de pe acum un viitor alternativ.

Sorina Pintea, apropiată de USR

Conform știripesurse.ro, Sorina Pintea este tot mai încântată de ideea de a candida la primăria municipiului Baia Mare ca măsură de siguranță după ce, la un moment dat, va fi nevoită să plece de la minister. Acolo ar întâmpina dificultăți pentru că actualul edil, Cătălin Cherecheș se bucură de popularitate destul de mare.

Tot legat de jocurile politice care se fac în spatele ușilor închise, jurnalista Denisa Miron scrie că ministrul Sănătății a dat, în mod curios, undă verde mai multor proiecte propuse de membrii USR, în special de cei din Cluj. Se vorbește despre o bună colaborare între Pintea și Emanuel Ungureanu (deputat USR de Cluj), care a participat la mai multe ședințe ministeriale.

Emanuel Ungureanu, USR
Deputatul Emanuel Ungureanu este considerat extrem de apropiat de Pintea. Sursa foto: Sibiu 100%

Jurnalista Denisa Miron: USR și-a plantat oameni în ministerul Sănătății

Jurnalista susține că oamenii USR au început să fie ”plantați” în ministerul condus de Pintea, iar unele măsuri luate recent precum cele agresive privind combaterea fumatului, vin din partea noii formațiuni de pe scena politică. Ba chiar una din consilierele Sorinei Pintea a fost moștenită de la ex-ministrul Vlad Voiculescu.

Aceasta a propus „ordinul privind exportul paralel de medicamente”, subiect care a creat multe controverse în lumea medicală de la noi. Rămâne de văzut dacă informațiile Denisei Miron se vor confirma sau nu.