News

Concedieri la Telekom România. Peste 690 de angajați, dați afară. Anunțul companiei

18.07.2019 | 15:39
Concedieri la Telekom Romania Peste 690 de angajati dati afara Anuntul companiei

Telekom România a anunțat că va restructura 692 de oameni din totalul celor 5.831 de angajați. Măsura a fost luată după ce în ultimii 2 ani programul de transformare al fostelor firme Romtelecom și Cosmote s-a digitalizat și simplificat. 

Telekom România dă afară peste 690 de angajați. Care este motivul

Romtelecom și Cosmote

formează de câțiva ani Telekom România care în ultimii 2 ani a investit în programul de transformare îmbunătățind interacțiunea cu clienții prin digitalizare și simplificare. Asta înseamnă că munca a devenit mai ușoară și compania nu mai are nevoie de așa mulți angajați. Prin urmare, peste 690 de oameni vor fi disponibilizați.

Telekom România a anunțat joi, 18 iulie, într-un comunicat că 692 de angajați din totalul de 5.831 vor fi dați afară. Pozițiile care urmează să fie restructurate urmează să fie decise luând în calcul principalele obiective de business ale companiei. Comunicatul mai arată că se vor aplica măsurile de protecție socială, în conformitate cu legislația în vigoare.

„În urmă cu doi ani, Telekom Romania a inițiat un program de transformare pentru a reduce complexitatea proceselor, prin redefinirea modelului operaţional, având ca scop îmbunătăţirea interacţiunii cu clienții săi, prin digitalizare şi simplificare. Pe lângă iniţiativele de business, ca parte a acestui program, Telekom România anunţă intenţia de a restructura 692 de poziţii din totalul de 5.831 de angajaţi în prezent la nivelul grupului de companii – 438 de poziţii din cadrul Telekom Romania Communications S.A., respectiv 254 de poziţii din cadrul Telekom Romania Mobile Communications S.A.”, se arată în comunicatul Telekom România, conform hotnews.ro.

Peste 690 de oameni vor fi disponibilizați de la Telekom
Telekom România face concedieri după ce a investit în ultimii 2 ani în digitalizare și simplificare. Sursa foto: economica.net

Spas Roussev vrea să cumpere Telekom România

Luna trecută au apărut în presă informații conform cărora omul de afaceri bulgar Spas Roussev are pregătită o ofertă tentantă pentru achiziționarea Telekom România de la grupul elen OTE. În plus, surse guvernamentale au declarat că există discuții de tatonare pe această temă, dar nu a fost luată nicio decizie până la această oră.

Se pare că omul de afaceri bulgar este favorit să preia divizia de mobil a Telekom România luând în calcul că sunt patru competitori interesați de o eventuală preluare a operatorului român de telecomunicații sau măcar a unei părți. Spas vrea să achiziționeze Telekom Albania și negociază cu Deutsche Telekom pentru a prelua compania din România și apoi Macedonia.

 

Tags: