News

Concedieri masive la TAROM! Peste 300 de oameni rămân fără locul de muncă

26.08.2019 | 16:08
Compania Tarom intră într-un amplu plan de restructurare. Sursa foto - facebook

Se anunță concedieri masive la TAROM! Peste 300 de angajați ai companiei de stat vor fi dați afară. Sunt mai multe departamente care vor avea de suferit. Conform anunțului, în următoarea perioadă cei de la comercial, achiziții și economic din cadrul companiei naționale de transporturi aeriene vor fi vizați de restructurări. Mai mult de atât și la CNAIR va fi redus numărul posturilor de conducere

Concedieri masive la TAROM!

„La Tarom, Consiliul de Administraţie a aprobat restructurarea şi modificarea organigramei pentru mai multe direcţii, cu precădere de la direcţia comercială, direcţia de achiziţii şi direcţia economică. I-am spus doamnei director al Tarom că misiunea este grea, trebuie să uite de trecutul pe care îl are în Tarom, să nu fie implicată emoţională, pentru că altfel nu va face nimic”, a spus Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

Din păcate concedierile nu se opresc aici. Același Răzvan Cuc a anunțat că aceasta este doar prima fază a restructurărilor. „Să vedem şi ce facem la departamentul tehnic. Din cei aproximativ 470 de angajaţi de la tehnic, o parte dintre ei nu lucrează la întregul potenţial. Şi atunci cred că ar fi indicat să facem un centru de profit separat, se se întreţină tehnicul singur, din contracte de reparaţii de aeronave ale altor companii, nu doar Tarom.

Concedieri masive la TAROM! Tarom
Peste 300 de oameni vor rămâne fără locul de muncă. Sursa foto – facebook

Peste 300 de oameni rămân fără locul de muncă

Veniturile de la terţe companii sunt în scădere. Cred că trebuie dat un imbold să lucreze cu cât mai multe companii”, a spus ministrul care a explicat și ce o să se întâmple la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Conform acestuia mai mulți șefi vor avea probleme serioase în următoarea perioadă. De altfel și directorul general companiei, Sorin Scarlat, a precizat că va urma o restructurare generală în toate departamentele companiei de drumuri.

Chestionat ce se va întâmpla cu angajații vizați de restructurări, ministrul Răzvan Cuc a declarat cu zâmbetul pe buze că „dacă sunt competenţi, sunt convins că nu va fi o problemă pentru ei să-şi găsească un alt loc de muncă”.