News

Primăria organizează un concert pe Arena Națională, chiar dacă se află în „faliment nedeclarat”, iar lucrările la Euro 2020 sunt în întârziere

13.06.2019 | 21:48
Concert pe Arena Națională, cu ocazia faptului că mai avem un an până la găzduirea Euro 2020 *foto: nab.ro

Situația financiară a Bucureștiului nu este tocmai roză. Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că instituția pe care o conduce se află într-un „faliment nedeclarat” din pricina banilor pe care nu i-a mai primit de la buget. De asemenea, lucrările la cel mai important eveniment sportiv pe care îl va găzdui capitala în 2020 și anume Euro 2020 se află în întârziere. Cu toate acestea, PMB a anunțat un concert pe Arena Națională, care va avea loc vineri, 14 iunie. La acest spectacol sunt invitați mai mulți artiști cunoscuți din România și se va ține cu ocazia că mai este fix un an calendaristic până la debutul primului meci găzduit de Capitala României la competiția continentală.

Concert pe Arena Națională cu un an înainte de startul Euro 2020

Astfel, la concertul de vineri de pe Arena Națională, care va începe de la ora 18:00, vor performa Delia, trupa Vunk, Liviu Teodorescu, Sore și Randi, iar MC va fi Aurelian Temișan. Intrarea va fi liberă iar cu aceasăt ocazie spectatorii vor putea să se întâlnească și cu ambasadorii Euro 2020, Miodrag Belodedici și Gabriela Szabo.

„Primaria Capitalei, in calitate de Oras Gazda a turneului final UEFA EURO 2020, te invita sa participi la pornirea numaratoarei inverse, de 1 an pana la startul viitorului Campionat European de Fotbal. Sa aratam tuturor ca bucurestenii iubesc fotbalul, isi iubesc orasul si stiu sa fie gazde bune! Te asteptam vineri, 14 iunie 2019, in incinta Arenei Nationale (intrarea VIP, sector M)  incepand cu ora 18:00, la un spectacol pe cinste, asa cum numai bucurestenii stiu sa faca!”, se arată pe pagina oficială a evenimentului.

Concert pe Arena Națională, cu ocazia faptului că mai avem un an până la găzduirea Euro 2020 *foto: captură facebook
Concert pe Arena Națională, cu ocazia faptului că mai avem un an până la găzduirea Euro 2020 *foto: captură facebook

Gabriela Firea, în război cu guvernul după legea Bugetului

Organizarea acestui concert al cărui intrare este liberă vine în contextul în care primarul Capitalei a vorbit despre faptul că instituția pe care o conduce are grave probleme financiare: „Eu sunt mult mai preocupată de faptul că atât primăria Capitalei și alte primării de sector au un buget mult mai mic decât cel promis. Suntem în faliment nedeclarat. Știți ce înseamnă foarte bine. În momentul în care nu mai poți să asiguri facturile. Am vorbit cu doamna prim ministru, ni s-a promis o întâlnire săptămâna viitoare. Situația este gravă”. De altfel, Firea a anunțat că legea Bugetului a fost dată cu dedicație de Liviu Dragnea, motiv pentru care PMB a primit mai puțini bani de la Guvern.

De asemenea, lucrările pentru Euro 2020 sunt foarte întârziate. Metroul spre Aeroportul Otopeni nu mai are nicio șansă să fie realizat, în timp ce guvernul a declarat recent că se va construi până la startul competiției o linie de tren ultra rapidă pe ruta Gara de Nord – Otopeni, chiar dacă încă nu au început lucrările. Totodată, întârzieri sunt și la stadioanele Giulești și Ghencea, singurele care au fost demolate.