CONFLICT ARMAT în Crimeea. O bază militară ucraineană, ATACATĂ de RUŞI. Un SOLDAT a fost UCIS

Trupele ruse au atacat o bază militară ucraineană din Crimeea, iar un soldat ucrainean a fost ucis. Kievul a declarat că, din acest moment, conflictul cu Rusia intră într-o fază militară,...
18.03.2014 | 20:01
CONFLICT ARMAT in Crimeea O baza militara ucraineana ATACATA de RUSI Un SOLDAT a fost UCIS

Trupele ruse au atacat o bază militară ucraineană din Crimeea, iar un soldat ucrainean a fost ucis. Kievul a declarat că, din acest moment, conflictul cu Rusia intră într-o fază militară, calificând tirurile asupra unor militari ucraineni drept “o crimă de război”.

Toate trupele ucrainene de la baza militară din Simferopol au fost arestate, transmite site-ul Ukrainska Pravda, citat de BBC News.

Un soldat ucrainean a fost împuşcat mortal în atacul armat asupra Centrului de Topografie militară şi Navigaţie din capitala Crimeei, a declarat marţi comandantul Marinei ucrainene, Serghii Gaiduk.

“Le-au fost confiscate cărţile de identitate şi armele. Soldaţii au fost scoşi afară, aliniaţi şi li s-au luat armele”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministrului Apărării, Vladislav Selezniov.

Soldatul ucrainean era ofiţer de serviciu la baza militară din Simferopol când a fost atacat de soldaţi în uniforme fără însemne, dar se ştie că erau soldaţi ruşi, a declarat purtătorul de cuvânt al ministrul Apărării, Vladislav Selezniov, pentru publicaţia Ukrainskaya Pravda, potrivit bbc.co.uk. Iniţial, se spusese că soldatul fusese rănit cu un cuţit, în zona gâtului, de către soldaţii care intraseră cu forţa în bază, cerându-le militarilor să se predea şi să predea armele lor. Reporterul BBC spune că a auzit focuri de armă automată provenind de la centrul militar ucrainean.

CRIMĂ de RĂZBOI

Pe Twitter, Maksym Olîinik, un cetăţean din Kiev, scrie: “Astăzi, unul dintre soldaţii noştri din Simferopol, în Crimeea, a fost ucis de nişte “forţe necunoscute”, care, de fapt, sunt din Armata rusă. Nu vreau să înceapă războiul în ţara noastră, nu vreau ca oamenii noştri să fie ucişi, dar se pare că, din păcate, am ajuns unu la unu cu Rusia şi că va trebui să luptăm singuri”…

Premierul Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, a calificat atacul drept o “crimă de război” şi i-a cerut ministrului Apărării să cheme la o întâlnire pe toţi omologii săi din Marea Britanie, Franţa şi Rusia, semnatare ale unui tratat din 1994 care garantează securitatea graniţelor Ucrainei, “pentru a preveni o escaladare a conflictului”.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat marţi un acord pentru alipirea Crimeei la Rusia, acord care a intrat imediat în vigoare. Semnarea acordului a avut loc după un discurs pe care preşedintele rus l-a rostit în faţa camerelor reunite ale parlamentului, discurs în care a subliniat că peninsula Crimeea a fost şi rămâne în inima ruşilor “parte integrantă a Rusiei”, dând asigurări în acelaşi timp că Moscova nu doreşte o scindare a Ucrainei.

Ucraina nu va recunoaşte niciodată anexarea Crimeii la Federaţia Rusă, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al diplomaţiei de la Kiev, Evgheni Perebiinis, citat de Interfax.

Crimeea este de astăzi parte a Rusiei. Anunţul a fost făcut de preşedintele rus Vladimir Putin, în faţa camerelor reunite ale Parlamentului. Aleşii ruşi au plâns şi l-au ovaţionat minute în şir pe liderul de la Kremlin. La câteva ore de la decizia istorică, mii de oameni au ieşit în centrul Moscovei pentru a sărbători.

sursa: romaniatv.net