Fotbal international

Connor McDermott, nord-irlandezul ce candidează la Trofeul Puskas cu o reușită de la jumătatea terenului. În 2010, un conațional a marcat cel mai frumos gol cu călcâiul din istorie. VIDEO

10.11.2019 | 16:30
Connor McDermott nordirlandezul ce candideaza la Trofeul Puskas cu o reusita de la jumatatea terenului In 2010 un conational a marcat cel mai frumos gol cu calcaiul din istorie VIDEO
ADVERTISEMENT

Connor McDermott a reușit un gol ce îi acordă șanse importante la Trofeul Puskas. Într-un meci din prima ligă a Irlandei de Nord, jucătorul de 22 de ani a învins portarul advers cu o execuție din propria jumătate. În urmă cu nouă ani, conaționalul Matty Burrows a intrat pe lista candidaților Trofeul Puskas, după ce a reușit o execuție incredibilă cu călcâiul.

Connor McDermott a marcat din propria jumătate

Meciul din prima ligă a Irlandei de Nord dintre Cliftonville și Warrenpoint a oferit unul dintre cele mai frumoase goluri ale anului. Mijlocașul Connor McDermott a obsevat că portarul advers nu se află pe linia porții și a decis să-și încerce norocul. Aflat în propria jumătate, în apropiere de cercul de la centrul terenului, McDermott și-a ridicat mingea și a trimis un șut ce a trecut pe deasupra goalkeeper-ului de la Warrenpoint.

ADVERTISEMENT

Connor McDermott nu este primul nord-irlandez ce marchează un gol demn de Trofeul Puskas. În 2010, Matty Burrows a intrat pe lista nominalizaților după ce a marcat cu o execuție cum rar se vede. Într-un meci Glentoran – Purtadown, unul dintre coechipierii lui Burrows a trimis o centrare la marginea careului de 16 metri, iar nord-irlandezul a reluat mingea în plasă după un vole executat cu călcâiul.

Un jucător născut în România a câștigat în 2019

Premiul Puskas, ce se acordă autorului celui mai frumos gol al anului, a fost câștigat în 2019 de Daniel Szori, pentru golul marcat pentru Debrecen, chiar la debutul în prima ligă maghiară. Jucătorul de 19 ani este născut la Oradea, dar a evoluat doar în Ungaria.

ADVERTISEMENT

Szori a înscris după o o foarfecă de la marginea careului ce a ajuns direct în plasa porții celor de la Ferencvaros. Evoluțiile bune din a doua parte a sezonului trecut i-au adus tânărului jucător un transfer la Mol Fehervar, una dintre cele mai importante formații din Ungaria.