Fotbal intern

Contra, după eliminare: “Mai avem multe de învăţat! Ne-a fost teamă”

Contra Bilbao - Dinamo. Cosmin Contra a vorbit la finalul partidei pierdute de FC Dinamo Bucureşti în faţa lui Athletic Bilbao cu scorul de 3-0 pe San Mames....
04.08.2017 | 00:22
Contra dupa eliminare Mai avem multe de invatat Nea fost teama

Contra Bilbao – Dinamo. Cosmin Contra a vorbit la finalul partidei pierdute de FC Dinamo Bucureşti în faţa lui Athletic Bilbao cu scorul de 3-0 pe San Mames.

În tur, în meciul de pe Arena Naţională, scorul a fost la egalitate, 1-1, iar pentru “câini” a înscris Rivaldinho, sub ochii tatălui Rivaldo, venit la Bucureşti special pentru acest meci.

Contra Bilbao – Dinamo

“De ce ne-a fost frică nu am scăpat! Nu am jucat la valoare, am avut teamă. Ei au controlat jocul. Am încercat să aduc ceva în plus în a doua repriză, am atacat, un gol ne aducea în cărţi. Băieţii au încercat, dar diferenţa s-a făcut în prima repriză, la cele două faze fixe. Este o experienţă, mai avem multe de învăţătat. Nu suntem la nivelul să ne batem cu Bilbao”, a spus Contra la finalul partidei.

Contra Bilbao – Dinamo. Antrenorul celor de la FC Dinamo Bucureşti a vorbit despre meciul cu bascii, din preliminariile Europa League, după 1-1 pe Arena Naţonală.

Contra Bilbao – Dinamo. Cosmin Contra a declarat că a încercat să le insulfe jucătorilor săi curajul şi dorinţa de a face o surpriză pe San Mames:

“Este un meci important pentru noi, după un tur din care Bilbao are avantajul scorului, prin rezultatul de 1-1. Suntem conştienţi ce putere are Bilbao acasă, dar venim cu dorinţa de a face supriza. Vom lupta până în ultimul minut.

Sper ca jucătorii să nu intre timoraţi şi să repetăm a doua repriză din meciul tur. Dacă vom face asta, avem şanse serioase de calificare. Eu sper să nu se repete rezultatul pe care l-am făcut cu Getafe aici (n.r. Pe când Contra era antrenorul madrilenilor, a pierdut la Bilbao cu 0-1). Este clar că trebuie să facem un meci fără greşeli şi tactic, şi fizic. Bilbao începe meciurile în forţă pe teren propriu şi încearcă să marcheze foarte repede. De la mijloc în sus poate foarte uşor să facă diferenţa. Trebuie să ţinem jucătorii lor cât mai departe de poarta noastră.

Cu siguranţă nu vom sta să aşteptăm, pentru că nu ne ajută 0-0. Mie nu mi-e frică de nimeni. Nici ca jucător, nici ca antrenor. Sunt mai valoroşi, dar prin dăruire putem să îi depăşim. Ştiu echipa mea 99%, dar să vedem cum dorm băieţii diseară, mai e o zi, mai avem un antrenament. E un meci special pentru că suntem în Europa League şi jucăm împotriva unei echipe din Primera, pe care o cunosc foarte bine. Stau în Spania de 15 ani, dar pentru mine e doar un meci de calificare şi îl tratez ca atare”, a spus Contra.

Contra Bilbao – Dinamo. “Am pregătit fazele fixe”

Contra Bilbao – Dinamo. “Guriţă” spune că le-a pregătit şi o surpriză jucătorilor săi:

“În ziua meciului le-am pregătit ceva special jucătorilor. Zilele astea am încercat să le iau tensiunea de pe umeri, pentru că nu au experienţă în meciurile europene. M-a interesat ca ei să fie cât mai destinşi. Vreau să nu aibă trac când intră pe teren. De când sunt eu la Dinamo, nu am putut să le reporşez mentalitatea. E foarte bună mentalitatea jucătorilor de a nu se da învinşi. De când sunt eu aici, această echipă a arătat în multe meciuri că luptă până în ultimul minut pentru a câştiga.

Williams e un jucător de excepţie, care a crescut mult în ultimii ani şi poate face diferenţa în faţă. Suntem pregătiţi pentru toate posibilităţile. Suntem gata şi pentru Raul Garcia, Aduriz, Muniain şi restul. I-am studiat foarte bine.

Am pregătit foarte bine fazele fixe. Ne-am concentrat pe asta. Ne cunoaştem mai bine după meciul tur. Sper să fiu inspirat şi să îmi iasă tactica şi schimbările, aşa cum mi-au ieşit săptămâna trecută”, a încehiat Contra.

Partida Athletic Bilbao – FC Dinamo Bucureşti se va disputa joi, de la ora 21:45, pe San Mames, şi va fi transmisă în format LIVE VIDEO pe FANATIK.RO.

Tags: