Fanatik Show

I-a ajuns umilinţa! Contra, pe urmele lui Oli şi Lucescu jr.

Cosmin Contra a adus în prim plan, după o perioadă lungă de timp, războiul personal pe care antrenorii din campionatul românesc îl au cu brigăzile de arbitri desemnaţi de către CCA. După ce...
07.10.2013 | 13:00
Ia ajuns umilinta Contra pe urmele lui Oli si Lucescu jr
ADVERTISEMENT

Cosmin Contra a adus în prim plan, după o perioadă lungă de timp, războiul personal pe care antrenorii din campionatul românesc îl au cu brigăzile de arbitri desemnaţi de către CCA. După ce a acuzat dur maniera de arbitraj a lui Cristi Balaj în partida Gaz Metan Mediaş – Petrolul (1-0), meci care a consfinţit prima înfrîngere a lui “Guriţă” pe banca prahovenilor după un an,  tehnicianul cîştigătoarei Cupei României a declanşat un scandal uriaş. “Eu m-am gîndit aseară să plec din fotbalul românesc din cauza felului cum m-au tratat arbitrii. La sfîrşitul meciului, i-am reproşat lui Balaj că a greşit şi că din cauza lor pleacă antrenorii de valoare din România”, a fost declaraţia lui Contra. Iar statistica vine şi confirmă cele spuse de fostul finalist al Cupei UEFA. Cel puţin la nivel declarativ, Dan Petrecu, Cosmin Olăroiu şi alţi antrenori care au făcut performanţă în Liga 1 au decis să plece din Liga 1 şi din cauza problemelor de arbitraj.

Petrescu: “Arbitrii mă fac să plec din ţară”. Şi a plecat!

www.rpressport.ro www.rpressport.ro

Fiind cunoscut ca un tip coleric, iar conflictele cu brigăzile de arbitri au fost nenumărate, după Supercupa României din 2009, în care Urziceni a pierdut trofeul la penalty-uri în faţa CFR-ului (3-4), Dan Petrecu şi-a exprimat intenţia de a pleca din ţară. “E un trofeu pe care îl meritam, dacă eram arbitraţi corect. Nu o să mă mai vedeţi mult prin ţară din cauza acestor arbitri”, a fost declaraţia dată de actualul tehnician al lui Dinamo Moscova. Coincidenţă sau nu, în iarna acelui an, Dan Petrescu a semnat cu formaţia rusă Kuban Krasnodar!

ADVERTISEMENT

Olăroiu: “Toţi spuneau că sînt nebun cînd mă luam de ei. DNA a demonstrat că nu sînt!”

Într-un interviu acordat pentru Adevărul, după ce a plecat din fotbalul românesc, Cosmin Olăroiu a analizat anchetele deschise de DNA care priveau mitele luate de o parte a arbitrilor. “Când m-a arbitrat Corpodean şi mi-a dat două „roşii“ în acel meci cu Dinamo în care am pierdut în ultimul minut cu golul lui Denis Şerban, am ţipat, dar toată lumea a zis că sînt nebun şi am fost şi suspendat. În acel sezon, eu am avut trei arbitri – Salomir, Corpodean şi Lajos – din cauza cărora am pierdut şapte puncte în trei etape. La final, Dinamo a luat titlul, iar noi am terminat pe doi, cu şase puncte mai puţin… Dintre cei care ne-au arbitrat atunci, Salomir nu mai e, Corpodean tocmai a fost trimis în judecată de DNA, iar Lajos a fost audiat şi el. La momentul respectiv, când m-am legat de arbitri, lumea a zis că sînt nebun. Dar, încă de acum doi ani, lucrurile erau evidente”, a punctat atunci “Oli”. La această oră, Olăroiu conduce clubul arab Al Ahli.

Lucescu jr.: “Arbitrii cedează uşor la presiunea oamenilor din fotbal”

Invitat la FANATIK SHOW, pe cînd era tehnicianul Rapidului, Răzvan Lucescu a avut o analiză asemănătoare celei a lui Olăroiu la adresa “fluieraşilor”. “Tot ce am făcut a fost să le explic arbitrilor ce au greşit. După ce s-a îmtîmplat în ultimele zile, cu DNA-ul şi toate cele, îmi demonstrează că tot ce am susţinut de la începutul sezonului, cu greşelile de arbitraj împotriva echipei noastre, este corect. Eu îmi doresc numai să fim respectaţi. Nu cred că există intenţie în aceste greşeli, cred că există doar presiune, iar cei din fotbal ştiu să se joace cu această presiune. Din păcate, arbitrii sînt oameni care cedează foarte uşor şi în astfel de condiţii fac greşeli”, puncta, la acea vreme, Lucescu jr. Acum, fostul selecţioner este antrenor la El Jaish.

ADVERTISEMENT

Munteanu: “Se arbitrează pentru echipele din Bucureşti”

www.rpressport.ro www.rpressport.ro

Tehnician al Oţelului în 2012, Dorinel Munteanu a acuzat CCA-ul, după o înfrîngere cu Pandurii (2-3), că se încearcă ducerea titlului la o echipă din Bucureşti, arătînd cu degetul asupra lui Alexandru Tudor, chiar dacă prestaţiile acestuia de-a lungul timpului i-au conferit o oarecare protecţie în faţa suporterilor. “Sînt total dezamăgit de maniera de arbitraj, Alexandru Tudor a stricat tot! Le-a dat un penalty care i-a împins de la spate. Lucrurile sînt făcute pentru echipele de la Bucureşti! Oţelul se va duce într-o mediocritate, chiar dacă jucăm bine, vom pierde, pentru că aşa s-au făcut jocurile”. În acest moment, Munteanu o pregăteşte pe Kuban Krasnodar.